EXCLUSIV  Artonic Teatru, din culisele unui spectacol distrus: „Nu mai puteam, am oprit spectacolul"

cortina
cortina

Viața de actor nu e tocmai ușoară, mai ales atunci când întâmpini probleme grave cu cei responsabili de partea tehnică, așa cum au pățit doi membri ai trupei de teatru independent Artonic.

Invitați la Interviurile DC News, actorii Artonic Teatru, Cristi Constantinescu și Roxana Neagu au povestit cel mai neplăcut moment pe care l-au întâmpinat în timpul unui spectacol. Întâmplarea a avut loc vara trecută, în cadrul unui festival. Spectacolul actorilor a fost perturbat de lumini colorate, coloane sonore puse pe replay și discuțiile interminabile ale echipei tehnice, care se auzeau prin boxele montate în sala de spectacol.

În cele din urmă, actorii au decis să întrerupă spectacolul, publicul susținându-i în acest sens.

 

 „Nu ni se vedeau fețele"

„Eram într-un festival de teatru independent, nu o să spun unde... Jucam un spectacol destul de dificil, un spectacol destul de dur ce-i drept. Un spectacol despre sfârșitul lumii, despre ultimii trei oameni care supraviețuiesc. Era destul de complicat, se întâmplau lucruri destul de dure în spectacol, adică nu era un spectacol pe care toată lumea să-l poată recepta, cu toate că publicul l-a receptat foarte bine de câte ori l-am jucat. 

Cristi Constantinescu își aduce aminte că timp de 20 de minute nici măcar nu li s-au văzut fețele pe scenă.

„Condiții dificile au fost acolo. Nu a fost o organizare cum trebuia să fie. Băieții de la tehnic ne-au greșit lumina. Timp de 20 de minute am jucat pe lumină albastră, care nu trebuia să fie acolo de nicio culoare. În spectacol ne-au lăsat o lumină care nu avea nicio treabă, nu ni se mai vedeau fețele", a rememorat Cristi Constantinescu.

Atenționați de problemele tehnice, băieții s-au înfuriat. 

„Până când la un moment dat, când eu am avut o ieșire din scenă ca personaj și i-am spus regizorului tehnic că s-a întâmplat greșeala, ca să o remedieze, să le spună băieților să aprindă lumina cum trebuie, iar băieții, din păcate s-au supărat pentru că li s-a atras atenția, așa că au început să vorbească în timpul spectacolului", a completat Roxana Neagu.

„Cu microfonul din cabină pornit, se auzea în toată sala ce vorbeau și nu vorbeau chestii drăguțe. Adică îi auzeam `bagă-le mă, lumină roșie, să le strici spectacolul!` și alte chestii. Eu am avut un moment de 20 de minute în care trebuia să stau întins, lovit, nu mă puteam mișca și nu mai puteam, auzeam tot. Ei care jucau, auzeau mai puțin", a dezvăluit Cristi Constantinescu.

„Tot publicul auzea, fiind pe boxe, se auzea mai tare decât noi, de pe scenă", a declarat Roxana Neagu.

Cristi Constantinescu nu a mai rezistat și a decis să oprească spectacolul.

„M-am trezit, m-am ridicat și aveam cel mai important monolog din tot spectacolul, un moment dur și în momentul ăla în care trebuia să urlu `liniște!`, să le spun lor ce s-a întâmplat, îi aud pe ăștia de sus care spun `oricum nu contează`. În momentul ăla m-am dus în buza scenei și am spus `da, nu contează. Nu contează nimic, în momentul ăsta nu contează nici spectacolul, îmi pare rău, așa ceva nu se poate face, nu e vorba despre noi, e vorba despre oamenii ăștia minunați din sală, care nu au nicio vină să audă măgăriile voastre`. Unul dintre ei chiar a ieșit de la tehnic să se certe cu noi. Noi am oprit spectacolul, publicul a fost de partea noastră", a povestit Cristi Constantinescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel