Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute

Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute. Sursa foto: freepik.com
Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute. Sursa foto: freepik.com

Folosite, uneori, în loc de tămâie, anumite plante sunt folosite pentru a parfuma casa și a inunda umple atmosfera cu vibrații bune. 

Unele plante au proprietăți medicinale chiar corpul și mintea. Descoperă în acest articol una dintre plantele care pot curăța energetic o casă.

Această practică ancestrală este utilă pentru a elimina vibrațiile proaste și pentru a răspândi mai multă armonie într-o casă. Este totuși o modalitate eficientă de a curăța casa și de a difuza energii benefice și stimulatoare. Principiul este simplu: trebuie doar să arzi câteva fire de plante cu proprietăți medicinale purificatoare pentru a te bucura de beneficiile și mirosurile plăcute ale acestora.

Ce plantă să arzi pentru a purifica aerul și a difuza energiile bunăstării?

Starea ta de spirit nu este chiar bună? Ce se întâmplă dacă ai alege o plantă comună în bucătăria mediteraneană pentru curăța casă? Acesta te va umple de virtuți purificatoare, dar și de multe alte proprietăți anti-stres.

Frunzele de sfeclă roșie sunt foarte sănătoase. Iată care sunt beneficiile lor și cum să le gătești

Rozmarinul, acest mic arbust veșnic verde cu flori violete, a fost folosit încă din antichitate. Grecii îl foloseau, în special, pentru a face coroane dar și pentru a le decora casa și grădina. Pe lângă plăcerea vizuală și olfactivă, pe care le oferea zilnic, rozmarinul era recunoscut la acea vreme pentru beneficiile sale asupra sănătății. 

Îți place parfumul de rozmarin? Dacă da, această plantă medicinală este capabilă să difuzeze un miros delicios care va neutralizam mirosurile neplăcute. Datorită proprietăților sale antiseptice și bactericide, această plantă este, de asemenea, o modalitate naturală de a îmbunătăți calitatea aerului și de a lupta împotriva virușilor și bacteriilor.

Și asta nu este tot. Rozmarinul răspândește un sentiment de pace și liniște, îți protejează spațiul de energiile negative, îți eliberează mintea de stres și anxietate. În plus, această plantă te ajută să te concentrezi și să-ți întărești memoria.

Trei amestecuri de uleiuri esențiale calmează nervii și combat anxietatea: combină-le corect și fii sănătos

Aprinde capătul unei crenguțe de rozmarin și apoi stinge-o imediat suflând pe flacără. Poți folosi un recipient pentru bețișoare parfumate și să pui rozmarinul care mocnește ușor. Odată ce fumul începe să se ridice din plantă, plimbă-te cu crenguța de rozmarin prin toată casa pentru a răspândi toate energii bune.

De asemenea, poți face niște vapori de apă cu rozmarin. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva crenguțe de rozmarin într-o oală cu apă clocotită și să lași aburii să igienizeze întreaga casă. 

Cauți alte modalități naturale pentru a avea aer proaspăt și liniștitor în casă? Arderea anumitor plante aromatice este soluția pe care o cauți. Secretul este să selectezi ramuri proaspete cu un conținut ridicat de uleiuri esențiale.  

Ești la dietă și nu poți slăbi? Renunță la trei obiceiuri care te împiedică să pierzi în greutate

 

De ce trebuie să arzi cimbru în casă?

Cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, această plantă aromatică este ideală pentru  purifica și igieniza aerul dintr-o cameră. 

Ai nevoie de o mână de cimbru uscat, un recipient rezistent la căldură, cărbuni încinși, o brichetă.

Aprinde cărbunii puși în recipientul ales. Odată ce cărbunii încep să trosnească, adaugă cimbrul uscat. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii fumul în casă. Rezultatul este garantat! Pe lângă aerul curat, vei aprecia și o senzație de relaxare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel