Țapardel - Tajani, SCRISOARE. ”Cred cu tărie că acest lucru...”

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel sancționează declarațiile președintelui PE și îl invită pe acesta în România pentru o evaluare obiectivă a justiției și statului de drept. 

Claudia Țapardel a reacționat în contextul discuțiilor contradictorii care au circulat în presa europeană privind reforma sistemului judiciar și statul de drept în România, multe dintre acestea având loc în timpul Sărbătorilor Pascale. În urma declarațiilor făcute de președintele PE, Antonio Tajani, în 29 martie, cu privire la consolidarea reformelor din sectorul justiției, eurodeputata Claudia Țapardel a transmis o scrisoare deschisă acestuia, în cadrul căreia subliniază importanța obiectivității și corectitudinii în ceea ce privește evaluarea statului de drept în România.

Țapardel îl taxează pe Tajani

”În primul rând, am comunicat Președintelui Tajani faptul că declarațiile publice ale liderului Parlamentului European trebuie să reflecte vocile tuturor cetățenilor Uniunii Europene și să includă opiniile tuturor eurodeputaților, nu doar poziția celor care fac parte din același grup politic. Astfel, Președintele organului legislativ al UE trebuie să se bazeze pe argumente puternice și dovezi ferme atunci când își exprimă opinia cu privire la reformele justiției unui stat membru”, a punctat europarlamentarul Claudia Țapardel.

Mesajele false continuă în PE

Totodată, europarlamentara PSD a subliniat că este regretabil faptul că unii europarlamentari români continuă să facă declarații publice eronate despre statul român în incinta Parlamentului European. 

”Am constatat cu regret faptul că unii colegi europarlamentari români continuă să comunice mesaje false, cu caracter defăimător, despre țara pe care o reprezintă. Consider că Președintele Tajani s-a grăbit atunci când și-a exprimat poziția față de subiectul justiției, luând în calcul afirmațiile eronate ale unor colegi români. În acest context subliniez faptul că euroaleșii au obligația de a-și respecta îndatoririle cu profesionalism, imparțialitate și obiectivitate. Împreună suntem obligați să lucrăm în interesul statelor pe care le reprezentăm”, a adăugat eurodeputatul Claudia Țapardel.

[citeste si]

”Cred cu tărie că acest lucru...”

Astfel, europarlamentarul Claudia Țapardel i-a recomandat Președintelui Parlamentului European, înainte să facă afirmații părtinitoare, să cunoască situația adevărată în ceea ce privește justiția și statul de drept. I-a sugerat o vizită în România. 

„În calitate de reprezentant al României în Parlamentul European, precum și de cetățean al României, doresc să subliniez faptul că în asemenea circumstanțe trebuie mai întâi să percepem corect atât structura sistemului judiciar din România, precum și procesul de legiferare. Astfel, luând în considerare expertiza profesională în domeniul procedurilor legislative a Președintelui Tajani, i-am recomandat acestuia să efectueze o vizită de lucru în România și să discute cu reprezentanții sistemului judiciar, Parlamentului şi Guvernului național cu privire la statul de drept din România. Astfel, cred cu tărie că acest lucru îi va oferi posibilitatea de a obține o înțelegere mai profundă a demersurilor din domeniul justiției, precum și oportunitatea de a evalua statul de drept din România dintr-o altă perspectivă”, a conchis eurodeputatul Claudia Țapardel.

VEZI AICI SCRISOAREA OFICIALĂ CĂTRE TAJANI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel