Andreea Sava, topul alimentelor sănătoase care îngrașă

Andreea Sava
Andreea Sava

Multă lume asociază mâncatul sănătos cu slăbitul ceea ce este o mare greșeală, precizează Andreea Sava într-o postare pe blogul personal.

Depășind chestiunea combinațiilor, există unele alimente, altfel sănătoase, în cazul cărora trebuie să aveți grijă cum le mâncați.

Iată un top:

Fructele și fresh-urile

Conțin fructoză, adică zahăr. Asta e o problemă. Apoi, ele nu se combină mai cu nimic. Aveți detalii în tabelul spre care am dat link mai sus. În plus, însă, sunt cam greu de digerat. Tocmai de asta, în cazul lor, indicat este să fie consumate în prima parte a zilei și ca masă separată, la 2 ore distanță de oricare alta.  

În cazul sucurilor făcute din fructe, trebuie să le luați în calcul ca pe orice alt aliment, cu caloriile aferente. De asemenea, e bine să fie făcut sucul prin presare nu centrifugare și să fie consumat îndoit cu apă plată.

Nucile și semințele

Extrem de sănătoase, surse valoroase de grăsimi bune și de mulți alți nutrienți, sunt, însă, bombe calorice. În jur de 700 de calorii la suta de grame. Fiind mici, e simplu să sari calul. Așa că atenție mare la cantități.

Lactatele mâncate necorespunzător

Laptele, deși sursă de calciu, nu se consumă în fiecare zi, nici măcar varianta degresată. Pentru că nu grăsimea reprezintă principala problemă, ci cazeina, o enzimă din lapte pe care sistemul digestiv uman are probleme mari să o digere. În exces, laptele poate ajunge chiar să spele calciul din organism.  

Brânzeturile, de asemenea, conțin cazeină dar și o cantitate mare de grăsime. Aveți în link-ul pe care l-am dat în paragraful anterior toate indicațiile legate de cum se mănâncă brânza și cașcavalul dar și lactatele fermentate, pentru care regulile sunt mult mai relaxate. Atenție, însă, bune sunt variantele simple, nu tot felul de produse procesate gen creme de brânză, iaurturi cu fructe etc.

Citiți continuarea aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel