Andreea Sava: Înlocuiri de ingrediente care fac mâncarea sănătoasă

Când vine vorba de cure de slăbire, prima barieră psihologică este cea a renunțării la alimentele care ne produc plăcere sau pur și simplu cu care ne-am obișnuit, consideră jurnalista Andreea Sava.

Da, de multe ori cheia unei siluete prea pline sau a unui metabolism lent stă în calitatea produselor pe care le mâncăm, conform jurnalistei. 

Înlocuiți:

1. Mezelurile, cu variantele cu maximum 20% grăsime
Da, am zis de multe ori că, dacă vrei să nu ai celulită și colăcei în jurul taliei, nu trebuie să mănânci carne procesată. Unele, însă, sunt foarte gustoase plus că reprezintă o variantă atât de comodă. Alegeți variantele cu maximum 20% grăsime și de calitate. Adică uitați-vă bine pe etichetă la ce conțin. Cu cât mai multă carne, cu atât mai bine. Știu, sunt și scumpe. Evident că există și explicație pentru asta. Chiar și așa, însă, nu exagerați! Câteva feliuțe sunt în regulă. 

2. Cârnații din comerț prăjiți, cu cei făcuți în casă la grătar
Dacă tot nu vă puteți abține, faceți-i singuri, acasă, adică fără conservanți și folosiți carne cât mai slabă și dintr-o sursă de încredere. Și puneți-i pe grătar.

3. Făina albă cu cea integrală sau din alte cereale decât grâu
Pâine și făină albă în niciun caz pentru că făina albă are indice glicemic mare. Deci pâinea să fie neagră, din făină integrală.

Și, dacă tot suntem la făină, și mălaiului i se aplică aceeași regulă: varianta integrală e cea sănătoasă. Cel instant, mult mai ușor de folosit, are indice glicemic foarte mare. Iar indicat este să-l folosiți amestecat cu hrișcă.

La fel și cu pastele. Alegeți variantele integrale, din grâu dur.

Cerealele, de asemenea, integrale și cât mai simple: fără glazuri sau adaosuri. Coloranții sunt aditivi la fel de periculoși precum conservanții.

4. Biscuții, cu variantele integrale sau crackerși
Un alt aliment foarte popular. Alegeți, și în acest caz, variantele cât mai simple, din făină integrală, cu un conținut ridicat de fibre, nici prea dulci, nici prea sărați.

Citiți continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel