Andreea Pora are dreptate în disputa legată de Iohannis

Mihai Goțiu reproșează revistei 22, conduse de Andreea Pora, că a făcut o gafă monumentală sau că a publicat o mizerie. Val Vâlcu scrie, pe marginea acestui subiect, un editorial. Editorialistul DCNews consideră că revista 22 are dreptate, pe fond.

Iată editorialul scris pentru DCNews:

Un jurnalist anti-corupție acuză de manipulare revista condusă de Andreea Pora. Motivul: a publicat ca nouă o știre veche de un an despre procesul lui Klaus Iohannis la Înalta Curte. Eroarea unui redactor, pe care Andreea Pora și-o asumă, deși era în concediu, nici nu merită discutată. Pentru că, pe fond, revista 22 are dreptate. Tema este una importantă, de neocolit în acest moment.

Vezi ce scriu Pora și Gonțiu despre știrea cu Iohannis

Cel mai bine plasat candidat al Opoziției la prezidențiale are o mare vulnerabilitate. Practic, orice este posibil:

1. Curtea dă un termen, după 1 septembrie, iar decizia definitivă îi este defavorabilă lui Iohannis. Dacă se dă verdictul, iar înscrierile în cursă s-au încheiat, Alianța PNL-PDL rămâne fără candidat. Candidatul PMP rămâne singurul reprezentant al Dreptei. Purtătoarea de cuvânt a PNL a declarat, pentru DC News, că partidul nu ia  în calcul această ipoteză. Ori, tocmai asta este obligația unor oameni politici responsabili: să fie pregătiți pentru cele mai rele scenarii posibile. De exemplu, ar putea fi înscris la BEC și Cătălin Predoiu, dacă Iohannis primește un termen, undeva, între depunerea candidaturilor și alegeri. Ar canibaliza câteva procente, dacă Iohannis rămâne în cursă, dar asta nu afectează preformanța din turul doi, când candidatul suplimentar nu va mai figura pe buletinul de vot.

2.ICCJ stabilește un termen în decembrie sau ianuarie. Candidatul Klaus Iohannis va avea un mare handicap. Dacă verdictul va fi nefavorabil, se refac alegerile? Cine suportă costurile? Teoria cu ”nu ni se poate întâmpla” nu ține. La fel au făcut liberalii și cu ministrul Fenechiu, e drept, condamnat și la fond, și la recurs.

3. ICCJ va menține decizia de la prima instanță, care i-a dat câștig de cauză lui Iohannis. Dacă o va face până la alegeri, adversarii pot spune că e înțeles cu Traian Băsescu. Dacă o va face după eventuala victorie în alegeri a lui Iohannis, se va spune că Justiția îl favorizează pe președintele în funcție.

Klaus Iohannis nu este doar reprezentantul unui partid fără imaginație și fără lideri carismatici, ci și al celor care se opun lui Victor Ponta. Din această perspectivă, tema lansată din greșeală de revista 22 este necesară și legitimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel