Andreea Bogati, triplă campioană europeană la gimnastică aerobică: Mă gândesc la retragere

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Andreea Bogati, care a câștigat 3 medalii de aur și 1 de bronz la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Ancona, a declarat, luni,  la întoarcerea din Italia, că se gândește la retragere pentru că din această disciplină sportivă nu își poate face o casă.

"Am câștigat cele mai multe medalii dintre toți sportivii prezenți la Campionatele Europene. Mă simt fericită și împlinită, chiar dacă sunt obosită. Rezultatul este aproape cel pe care mi-l doream. La cuplu se putea și mai bine, dar mă bucur și pentru bronz. Ne antrenăm un an de zile pentru un concurs, iar după ce câștigăm medaliile nu știm dacă ne luăm premierea sau nu. Cam așa stă treaba în gimnastica aerobică din România. Ar trebui să se investească mai mult pentru că gimnastica a rămas în România un sport de bază. Eu am 26 de ani și mă gândesc deja să îmi fac și eu o casă, dar cu banii din gimnastica aerobică nu am cum. Așa că trebuie să muncesc, iar acum mă gândesc să îmi fac retragerea din sportul de performanță", a declarat pentru Agerpres sportiva pe Aeroportul Henri Coandă.

[citeste si]

Andreea Bogati speră că România va reuși să rămână cea mai puternică țară din lume în gimnastica aerobică. "În România, din păcate, gimnastica aerobică nu prea este cunoscută. În comparație cu gimnastica artistică, lumea nu știe mai nimic despre noi. Dacă televiziunile ar începe să transmită și sporturi neolimpice atunci consider că noi am putea aduce și mai multe medalii decât am adus acum. Totodată consider că sportul de masă ar crește mult mai mult. România este cea mai puternică țară în gimnastica aerobică, dar acum au început să vină și altele din spate. Pe viitor s-ar putea ca aceste țări să ne depășească, dar noi vom încerca să creștem și să ne menținem la nivelul acesta pentru că vrem să rămânem puternici", a explicat sportiva română.

Lotul național de gimnastică aerobică al României s-a întors, luni după-amiază, din Italia, acolo unde a câștigat 10 medalii în concursurile de seniori și juniori la Campionatele Europene de la Ancona. La seniori, România a cucerit 3 medalii de aur și 3 de bronz, în timp ce juniorii s-au întors cu 1 de aur, 1 de argint și 2 de bronz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel