Viciul care i-a adus sfârşitul marelui actor Amza Pellea. A încercat ani de zile să renunțe

captură video
captură video

Amza Pellea a murit la 52 de ani de cancer pulmonar. Iată care este viciul care i-a scurtat viața actorului.

Amza Pellea a fost unul dintre marii actori români. De-a lungul carierei sale, artistul a interpretat zeci de personaje care au adus un zâmbet pe fețele oamenilor și care i-au făcut pe aceștia să îl îndrăgească. A rămas în conștiința publicului prin rolul domnitorului din Mihai Viteazul și inconfundabilul Nea Mărin, dar puţini ştiu că actorul s-a luptat toată viaţa cu un viciu care nu i-a dat pace şi la care nu a putut renunţa niciodată, nici măcar la presiunile familiei şi apropiaţilor: fumatul.

Oana Pellea: "Cum şi-a ars superb viaţa..."

Actorul a murit din cauza cancerului pulmonar. Fiica acestuia, Oana Pellea, a mărturisit în mai multe interviuri ceea ce a rugat-o tatăl său de pe patul de moarte, dar și despre viciul care i-a adus suferinţă şi, în final, moartea. Aceasta a recunoscut că tatăl ei era un fumător înrăit, iar înainte să își dea ultima suflare a rugat-o să renunțe și ea la fumat. „Tata meu. Trăgea din țigară ca și când ar fi fost prima și ultima dată. Trăgea din țigară ca și cum știa ca viața e scurtă și merita arsă și cheltuită...Trăgea din țigară până la capăt, până ardea toată... cum şi-a ars superb viața. Când a murit, m-a rugat două lucruri! 1. Să am grijă de mama. Și 2. Să mă las de fumat.”, a scris Oana Pellea, pe Facebook, în cadrul unui mesaj în care face apel către fumători pentru a se lăsa de acest viciu”, a dezvăluit, în trecut, fiica actorului pe Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă asupra fumatului.

A lucrat la Uzina Electrică din Craiova

Iată câteva lucruri mai puţin ştiute din viaţa actorului! Amza a urmat şi o şcoală electrotehnică, obţinând specializarea ,,specialist în aparate de calcul de înaltă şi joasă tensiune“. Întâlnirea cu teatrul a fost pur întâmplătoare. Lucra la uzina electrică din Craiova, când a descoperit un afiş care anunţa ultima zi a probelor eliminatorii pentru examenul de la IATC, secţia cinematografie. S-a prezentat din curiozitate, ca să se intereseze despre soarta unei prietene care dăduse examen la secţia actorie. Ajuns la Institutul de Cinematografie din Bucureşti, Amza Pellea voia la clasa de regie, dar comisia l-a repartizat la actorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel