„Am fost lăsați la hotel să murim” / Mărturia unei femei care a scăpat în ultima clipă de incendiile din Grecia / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O femeie a izbucnit în plâns după ce și-a amintit de momentul terifiant în care ea și ceilalți membri ai familiei sale „fugeau pentru viețile lor” de incendiile care au făcut ravagii pe insula grecească Rodos.

Amy, din Marea Britanie, se afla în vacanță pe insulă grecească Rhodos împreună cu partenerul și fiica ei, în vârstă de 11 ani, când au izbucnit incendiile, conform The Mirror.

Într-un clip distribuit la TikTok, femeia a spus că flăcările erau îngrozitor de aproape de hotelul ei, iar oaspeților li s-a spus în cele din urmă că trebuie să evacueze.

„Nu puteam să respirăm sau să vedem cum trebuie, așa că am fugit la alt hotel”, și-a amintit Amy în timp ce a izbucnit în lacrimi. „Am fost urcați în autobuze către un alt hotel.”

Amy a spus că li s-a recomandat în mod repetat să „stea” în locul în care se află, pentru că hotelul are totul rezolvat dacă trebuie să plece rapid.

Cu toate acestea, lucrurile s-au înrăutățit brusc și „personalul hotelului pur și simplu a fugit și ne-a spus să plecăm”.

Amy a susținut că Jet2, compania aeriană britanică cu buget redus cu care și-au rezervat vacanța, „nu a făcut nimic”.

„Nu au luat legătura cu niciunul dintre noi. Am fost lăsați la hotel să murim”, își amintește femeia.

Mama a doi copii a spus că au trebuit să meargă câțiva kilometri pe drum, cu focul „în spatele nostru”.

„Sunt absolut traumatizată de faptul că mă gândeam „unde o voi duce pe fiica mea în ultimele ei momente când focul ne ajunge din urmă, ce îi voi spune”, în timp ce fugeam și încercam să-i salvez viața”, a spus Amy într-o postare pe Instagram.

Ea a spus că dacă nu ar fi fost un grec care i-ar fi luat cu mașina, ei nu ar fi supraviețuit.

Aceștia au fost duși pe o plajă, după care bărcile de salvare i-a transportat – împreună cu alți turiști blocați – la o școală din apropiere pentru adăpost.

„Recunoștința pe care o am în inima mea pentru acel om care ne-a salvat, nu o voi exprima niciodată în cuvinte”, a spus ea.

„Ne-a salvat viețile și am reușit să urcăm în bărci – Oamenii și copiii țipau ... și nu știam dacă vom ajunge la timp.”

Amy a spus că a fost cel mai traumatizant lucru prin care a trecut.

„Eu, partenerul meu și fiica mea am supraviețuit morții în urmă cu 14 ore datorită unui bărbat grec care ne-a salvat viețile”, a explicat ea.

„Îi datorăm totul. Aproape am murit, iar băiețelul meu era să rămână fără părinții și sora lui mai mare, deoarece Jet2 nu a reușit să ne ofere măsurile de siguranță necesare, așa cum a făcut orice altă companie pentru turiștii de care răspundea”, a susținut ea.

„Nimic nu poate începe să descrie trauma prin ceea ce am trecut. Și sunt atât de recunoscătoare poporului grec care ne-a salvat viețile și pentru puterea noastră de a lupta pentru familia noastră în siguranță.”, a mai spus femeia.

@thesoftgirlhandbook Stranded in Rhodes during wildfires and jet2 were nowhere to be seen - no guidance, no messages or alerts. They left us for dead ???? I was looking where I could take my daughter to feel the least pain as the fire was catching up to us ???? unimaginable heartache. A local guy saved our life ???????? #rhodes #wildfire #wildfires #jet2 #jet2holidays #stranded ♬ original sound - Amy ????????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel