ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Sondaj INSCOP: Cercetarea în care Victor Ponta are 56,4%. Ce așteptări au românii de la președinte

Un sondaj realizat de INSCOP relevă cum ar vrea românii să fie viitorul președinte al țării și arată că Victor Ponta este perceput drept câștigător al alegerilor prezidențiale 2014 de 56,4% dintre cei care indică un nume.

Citește și: Sondaj INSCOP: Ponta își spulberă adversarii pentru Cotroceni. Cum ar vota românii în turul 2

Cercetarea arată că, raportat la totalul populației, din care au fost eliminate non-răspunsurile (21,1%), Victor Ponta, cu 56,4%, este perceput de majoritatea respondenților care indică un nume drept câștigătorul alegerilor prezidențiale. Klaus Iohannis este perceput ca fiind câștigător de aproximativ o treime - 31,1%, scrie Agerpres.

Restul candidaților contabilizează scoruri mai mici în acest clasament, după cum urmează: Elena Udrea - 5%, Călin Popescu-Tăriceanu - 2,6%, Dan Diaconescu - 1,7%, Corneliu Vadim Tudor - 1,2%. Alții candidați indicați cumulează împreună 2%. 

Românii vor ca președintele "să garanteze respectarea legilor și a Constituției"

Întrebați care este cel mai important lucru pe care ar trebui să îl facă președintele României, 33,6% dintre respondenți au ales varianta "să garanteze respectarea legilor și a Constituției", 32% vor "să creeze locuri de muncă", iar 18,9% consideră că șeful statului trebuie în primul rând "să combată corupția". Pentru varianta "să conducă politica externă și de securitate a României" au optat 9,2% dintre respondenți, în vreme ce 5,6% sunt de părere că trebuie "să susțină măsuri de protecție socială".

Vezi și: Cum a redevenit Traian Băsescu președinte jucător, din mediator

Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul", în perioada 30 august — 4 septembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-3%, la un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel