Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu, atac la Laura Georgescu și Mircea Badea: Președintele mediator a redevenit jucător

Președintele Traian Băsescu i-a atacat, în declarația de luni, atât pe șefa CNA, Laura Georgescu, cât și pe realizatorul Antena 3, Mircea Badea. Ce a făcut Traian Băsescu față de Mircea Badea și Laura Georgescu ar putea fi considerată o ingerință gravă în activitatea CNA, o instituție autonomă prin lege, aflată în subordinea Parlamentului, nu a președintelui.

"Alte elemente care sunt de natură a afecta corectitudinea procesului electoral sunt: modul de funcţionare a Consiliului Naţional al Audiovizualului unde, de asemenea, reprezentanta domnului prim-ministru, preşedinta CNA-ului, nu are nici în clin, nici în mânecă cu observarea corectă, atentă, a modului cum se defăşoară campania şi activitatea în televiziuni.

(...) Ce încredere să mai avem în Jandarmerie? Şi o spune şeful statului. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie când lasă să fie bătuţi ziarişti de la mass-media care nu sunt favorabile puterii sau i se pare puterii a nu-i fi favorabile şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, dar măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta?", a spus Traian Băsescu, într-o declarație în care pare că și-a depășit din nou atribuțiile de mediator prevăzute de Constituție și a redevenit jucător, din arbitru.

Citește și: Traian Băsescu îl face MĂSCĂRICI pe Mircea Badea

CNA este o instituție publică "autonomă", aflată sub control parlamentar, în niciun caz sub controlul președintelui, după cum se poate citi chiar pe site-ul instituției:

"Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar, condusă de un consiliu format din 11 membri".

Președinte-jucător, din mediator

Prin atacul la adresa Laurei Georgescu, șefa CNA, ar părea că președintele Traian Băsescu și-a depășit din nou atribuțiile constituționale de mediator și a redevenit jucător. Articolul 80 din Constituție prevede, la alineatul 2:

"Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate".

Instituțiile statului ar putea avea de suferit

Prin declarații în genul celor în care i-a atacat pe Mircea Badea și Laura Georgescu, Traian Băsescu pune la îndoială credibilitatea instituțiilor statului și corectitudinea deciziilor luate de acestea. Dacă Laura Georgescu va avea probleme cu justiția, s-ar putea interpreta că atacul președintelui este de vină. Dacă CNA va acționa împotriva lui Mircea Badea, opinia publică ar putea specula că măsurile vin ca urmare a declarației făcute de Traian Băsescu.

Vezi și: Mircea Badea îi răspunde lui Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel