ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. SONDAJ INSCOP: Ce părere au românii despre o femeie în funcția de președinte

Un sondaj de opinie despre alegerile prezidențiale prezintă cifre extrem de încurajatoare pentru Elena Udrea și Monica Macovei. Cercetarea realizată de INSCOP relevă că cei mai mulți dintre români ar fi mai degrabă deschiși în a vota o femeie pentru funcția de președinte, alegere pe care ar face-o 47,5% dintre cetățeni.

Cercetarea sociologică arată că 40,8% dintre cei chestionați nu ar vota o femeie în funcția de președinte al României, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, 42,9% dintre români consideră că este mai puțin important dacă președintele este bărbat sau femeie.

Citește și: Sondajul în care Ponta are 56,4%. Ce vor românii de la viitorul președinte

În același timp, 38,1% spun că o femeie nu ar fi potrivită pentru funcția de președinte, în timp ce 11,9% dintre respondenți afirmă că o femeie e mai potrivită decât un bărbat pentru funcția de președinte.

Alegerea unei femei în funcția de președinte al României nu ar schimba nimic, apreciază 39,9% dintre cei care au participat la sondaj. Totodată, 23,1% cred că ar schimba lucrurile în bine, în vreme ce 15,4% spun că ar fi mai rău cu o femeie-președinte. 

Barometrul INSCOP-ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul", în perioada 30 august — 4 septembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.058 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/-3%, la un grad de încredere de 95%.

Vezi și: Sondaj INSCOP: Ponta își spulberă adversarii pentru Cotroceni. Cum ar vota românii în turul 2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel