Alecsandra Raluca Drăgoi, câștigătoare a unui concurs National Geographic Traveller. Vezi fotografia premiată

Fotografia realizată de o tânără din Iași, în vârstă de 22 de ani, face înconjurul lumii, după ce a câștigat primul loc la o secțiune a unui concurs al revistei National Geographic Traveller din Marea Britanie. Emoțiile nu s-au încheiat însă pentru tânăra fotografă, aceeași imagine concurând și mâine pentru marele premiu. 

Fotografia care s-a clasat pe primul loc la concursul revistei National Geographic Traveller, categoria "People", a fost realizată de Alecsandra Raluca Drăgoi, aceeași tânără care în 2013 a devenit primul fotograf român câștigător la Sony World Photography Awards.

Imaginea câștigătoare, în care apare un băiat îmbrăcat în blană de urs, a fost realizată la un festival al obiceiurilor de iarnă, în Comănești, judeţul Bacău. 

"Comăneştiul este foarte mult cunoscut pe tradiţia urşilor. Imaginea a fost surprinsă într-un cadru foarte interesant pentru că spectatorii erau puţin lăsaţi la o parte, ceea ce mi-a dat foarte mult spaţiu necesar şi viziunea necesară să surprind un cadru mai larg şi toţi urşii venind înspre mine. Copilul care a venit înspre mine a avut o reacţie inedită", a povestit tânăra fotografă într-un interviu acordat radioiasi.ro.

Întrebată dacă are un motiv anume pentru care participă în competiţii doar cu poze din ţară, Alecsandra a explicat: "Majoritatea proiectelor mele sunt făcute în România, 80% din portofoliu. Multe imagini sunt făcute şi în afară, am călătorit cât am reuşit. Sunt mult mai mult atrasă de România, plecând de atâta vreme, de 3 – 4 ani de zile, m-am apropiat mult mai mult de țară şi acest dor mă face să mă întorc şi să o promovez cât mai mult. Nu ştiu, mă simt mult mai mândră să înscriu imaginile din România".

Primul fotograf român câştigător la Sony World Photography Awards

Alecsandra Raluca Drăgoi locuiește în Marea Britanie, la Londra. Ea a absolvit University of Portsmouth, iar în prezent este masterandă la University of Westminster.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel