Ai cumpărat o orhidee? Iată ce trebuie să faci imediat, pentru a-i prelungi înflorirea

Ai cumpărat o orhidee. Iată ce trebuie să faci imediat, pentru a-i prelungi înflorirea. Sursa foto: freepik.com
Ai cumpărat o orhidee. Iată ce trebuie să faci imediat, pentru a-i prelungi înflorirea. Sursa foto: freepik.com

În magazine, orhideele sunt literalmente acoperite cu flori frumoase, așa că mulți oameni încearcă să prelungească înflorirea plantei nou achiziționate.

Încercând să facă tot posibilul, gospodinele fac o greșeală. Nu te grăbi să transplantezi o orhidee dacă vrei să-i prelungești înflorirea.

Alegerea solului și a unui ghiveci mai potrivit poate fi amânată. Pentru început, trebuie să oferi florii libertate prin îndepărtarea învelișului. Este important să faci acest lucru cu atenție pentru a nu deteriora planta.

Îți plac plantele de interior? Care sunt mai frecvente greșeli pe care le faci atunci când le cumperi

Vasele se pun în apă filtrată la temperatura camerei pentru 1,5 ore. Rădăcinile vor primi umiditate prin găurile de drenaj.

Dacă vremea este mohorâtă, atunci orhideea poate fi plasată pe pervaz. Principalul lucru este să o ferești de lumina arzătoare a soarelui. Temperatura optimă în cameră trebuie să fie de între + 15 și + 25°C.

Îndepărtează mucegaiul alb de pe pământul din ghivece, folosind un produs din bucătărie

Doar așa poți prelungi înflorirea plantei. Când orhideea termină procesul de înflorire, poți începe transplantul.

Unii grădinari cu experiență hrănesc orhideele cu îngrășăminte făcute acasă. Pentru asta folosesc apă plată și lămâie. Dacă nu ai fructe citrice la îndemână, poți folosi acid citric. 

Mai întâi, umple un borcan de un litru cu apă caldă și adaugă o linguriță de suc de lămâie. Amestecă bine și folosește îngrășământul obținut pentru a uda floarea sub rădăcină.

Se recomandă udarea pământului din ghivecele cu orhidee cu o astfel de soluție de cel mult 2 ori pe lună.  

Important: înainte de a începe udarea, asigură-te că îngrășământul pregătit este puțin mai cald decât temperatura camerei.

Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi

O altă soluție pentru a hrăni o orhidee pentru o înflorire abundentă este apa de portocale. Aceasta este un îngrășământ eficient pentru plantele cu flori.  Apa de portocale conține vitaminele C și P și este, adesea, folosită pentru a hrăni flori acasă. Dacă vei uda orhideele cu apă de portocale, acestea vor deveni verzi și vor înflori luxuriant.

Pentru a pregăti îngrășământul, vei avea nevoie de cojile de la două portocale. Cojile de toacă cu un cuțit și se acoperă cu un litru de apă la temperatura camerei. Apa de portocale trebuie lăsată la infuzat o zi, apoi se trece printr-o strecurătoare. Orhideea trebuie udată cu această infuzie de citrice. Ghiveciul cu planta de orhidee se pune într-un lighean cu apă de portocale.

După trei luni de iarnă, spathiphyllumul va fi acoperit de flori. Urmează sfatul grădinarilor

Orhideea trebuie lăsată în această apă timp de 10 minute. Astfel, rădăcinile vor avea timp să absoarbă toate substanțele utile din apă. În câteva zile după aplicarea acestui îngrășământ, vei vedea cum frunzele devin verzi, iar floarea devine mai frumoasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel