Adrian Jipa, cel mai bun somelier din România

Cei mai buni somelieri ai României au fost premiați în cadrul finalei competiției Trofeul Someleriei – Halewood Wines&Spirits. 

Câștigătorul Trofeului Someleriei Halewood Wines & Spirits de anul acesta este Adrian Jipa, care anul trecut a fost desemnat și câștigătorul concursului „Cel mai bun maître d'hotel". Pe locul doi s-a clasat Sergiu Neamțu, medic la bază, iar pe locul trei, Laurențiu Nica. Cei trei finaliști au fost aleși din cei 20 de concurenți care au participat la etapa semifinală ce a avut loc la Pensiunea Rhein din Azuga.

Competiția Trofeul Someleriei este organizată, în mod tradițional, de către Asociaţia Somelierilor din România, împreună cu Halewood Wines & Spirits, sub auspiciile Asociației Internaționale a Somelierilor (A.S.I). Competitia a devenit o adevărată tradiție pentru cunoscătorii și degustătorii de vinuri, câștigătorii acesteia putând reprezenta mai departe țara noastră, la nivel internațional.

„Compania Halewood Wines & Spirits, partenerul tradițional al Trofeului Someleriei, a susținut continuu educația somelierilor, competiția fiind un punct de reper pentru industria de profil din România. Importanța concursului a crescut de la an de an, numărul mare de concurenți înscriși arată acest lucru, iar anul acesta, nivelul concursului a fost foarte ridicat", a declarat Alina Praja, Director Marketing Halewood Wines & Spirits.

Românii își doresc vinuri de calitate și servire impecabilă

Cei trei finaliști și-au dovedit abilitățile de somelieri în cadrul a cinci probe de concurs: analiză meniu, degustare vin în orb, decantare și servire vin, asocieri de vin cu feluri de mâncare, precum și o probă de simulare a unei scene client - somelier în restaurant.

„Constatăm cu bucurie, de la an la an, cum statutul de somelier capătă o importanță tot mai mare în România, pe măsură ce educaţia şi interesul pentru vinurile de calitate cresc. Suntem permanent conectați la pulsul pieței pentru a transpune nevoile ei în produsele noastre. În ultimii ani, ocaziile de consum ale românilor s-au diversificat semnificativ, așa că ne-am îmbogățit și noi portofoliul cu mai multe tipuri de băuturi – vodcă, gin, whiskey. În viitor, ne așteptăm ca, pe lângă somelierii de vinuri, să auzim mai des și de somelieri de spirtoase", a declarat Marius Bratu, somelier și Sales Manager Halewood Wine & Spirits România

Concurenții, pregătiți de cei mai buni profesori din țară

Timp de trei zile, concurenții au fost pregătiți de cei mai buni specialiști în domeniu, profesori și somelieri cunoscuți, precum Niculae Pupază – Presedintele Asociației Maitres D'Hotel di Romania, Florin Voica - Președintele Asociației Somelierilor din România, Alexandru Dan – Vicepreședinte al Asociației Somelierilor din România, George Cioca – Campion Național și Castigator al „Trofeul Someleriei", ediția 2010, Marius Bratu – somelier și Sales Manager Halewood Wines&Spirits, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai cunoscuți somelieri din România, Laurențiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România, Nico Lontras – Executive Chef la restaurante faimoase cu stele Michelin din Europa, Daniela Niculescu – expert în trabucuri și țigări de foi – Laura Chavin și Roxana Murguleț – Director de Producție Halewood Wines & Spirits.

În organizarea evenimentului au fost implicați și partenerii externi ai companiei Halewood Wines & Spirits: Concha y Toro (Chile), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franța), Trapiche (Argentina) și Torres (Spania). Despre Halewood Wines & Spirits: Grupul internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață.

În România, Halewood Wines & Spirits deține peste 350 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar. Printre vinurile prezente în portofoliul Halewood Wines & Spirits se numără: Floare de lună, Floarea Soarelui, Prahova Valley, gama Byzantium, gama Hyperion, Theia, Kronos, Neptunus, Rhea. Portofoliul de vinuri este completat de băuturi spirtoase (Red Square Vodka, Whitley Neill Gin, The Pogues Irish Whiskey, West Cork Irish Whiskey), bere (Crabbie's Ginger Beer), precum și apă (Willow Water).

Despre Asociatia Somelierilor din Romania

Asociația Somelierilor din România (A.S.R.) este o asociaţie profesională, non-profit, singura din România afiliată la Asociaţia Internaţională a Somelierilor (A.S.I.). A.S.R. îşi propune să reprezinte somelierii şi iubitorii de somelerie români, să le ofere sprijin acestora, sa promoveze valorile si calitatea în acest domeniu, prin antrenarea membrilor în activităti specifice interne şi internationale. Pe plan naţional, Asociația participă la educarea publicului prin intermediul membrilor săi, iar prin afilierea internațională, îşi perfecţionează normele proprii şi standardele profesionale la nivelul exigenţelor internaţionale în domeniu. Pe plan competițional internațional, A.S.R. se bucură, prin Iulia Scavo, de rezultate remarcabile: locul 3 in Europa, locul 5 in lume, locul 1 in Europa Centrala și locul 1 în lume la ape minerale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel