A apărut o nouă insulă. Are formă de potcoavă

A apărut o nouă insulă. Are formă de potcoavă / Foto: Pixabay
A apărut o nouă insulă. Are formă de potcoavă / Foto: Pixabay

A apărut o nouă insulă. Vezi în articol cum s-a întâmplat asta.

După erupția unui vulcan submarin, a apărut o nouă insulă în largul coastelor nipone, situată cam la 1.200 de kilometri de Tokyo și nu departe de Iwo Jima, locul unei faimoase și violente confruntări în cel de al doilea război mondial, transmite PRO TV.

Săptămâna trecută, Pază de Coastă  a Japoniei a semnalat o activitate vulcanică explozivă în regiune. Un nor de vapori și gaze izbucnit în craterul din adâncul oceanului a fost expulzat în aer, până la o altitudine de 15 kilometri. Observațiile ulterioare au arătat apariția insuliței în formă de potcoavă, cu un diametru de aproximativ 1 km.

Totuși specialiștii susțin că această insulă ar putea dispărea. Totul depinde din ce este formată.  Cenușa și alte fragmente sunt puțin probabil să reziste unei bătăi constante din valuri, dar activitatea vulcanică continuă ar putea produce fluxuri de lavă care, în cele din urmă, formează o coajă dură mai durabilă, scrie The Guardian.

Insulele formate în mod similar în zonă în 1904, 1914 și 1986 au dispărut toate din cauza eroziunii. În 2013, săptămâni de activitate vulcanică au dat naștere unei insule care a fuzionat cu o insulă existentă, Nishinoshima, pentru a crea o nouă masă terestră care, pentru o vreme a avut forma unui câine.

Noile insule ar putea permite extinderea teritoriului Japoniei

Agenția meteorologică japoneză consideră că ultima erupție, care a început la sfârșitul săptămânii trecute, ar putea continua și a emis avertismente cu privire la fumul dens și depozite mari de cenușă în apele din apropiere. Paza de Coastă a descoperit insula duminică după ce a observat erupția din aer.

Apariția de noi insule în zonele cele mai sudice ale Japoniei poate avea potențiale ramificații geopolitice dacă locația lor permite guvernului să extindă teritoriul țării, chiar și cu câteva sute de metri.

Cu toate acestea, chiar dacă cea mai nouă insulă supraviețuiește și se adaugă la teritoriul Japoniei, locația sa îndepăratată înseamnă că este puțin probabil să necesite modificări în apele teritoriale ale țării sau a zonei economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel