VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT SIE. Robert Turcescu face DEZVĂLUIRI după ce TRAIAN BĂSESCU a spus că VICTOR PONTA este OFIȚER ACOPERIT

La scurt timp după ce președintele Traian Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001, Robert Turcescu a publicat pe blogul său o listă cu mai multe persoane decorate în 2002 de către președintele de la acea vreme, Ion Iliescu. Pe listă apare și numele lui Victor Ponta, decorat cu Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Vezi și: Băsescu aruncă bomba: Ponta, ofițer acoperit SIE. Meleșcanu, complice total

Iată postarea de pe blogul lui Robert Turcescu:

"Cavalerii Romaniei si serviciul lor credincios in slujba tarii. O lista cu Victor Ponta si multi altii

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore.

Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint "conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate". Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, "trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele". Gradul de cavaler al Ordinului "Servicul Credincios" este asimilat gradului de locotenent".

Citește și: BĂSESCU: TURCESCU a fost orice, mai puțin ofițer acoperit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel