Victor Ponta dezvăluie planul B pentru aplicarea noului Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la România TV, că dispune de mijloace politice și constituționale pentru a aplica măsurile din noul Cod Fiscal, după ce președintele Klaus Iohannis a trimis documentul înapoi la Parlament, însă ideal era ca bătălia politică să nu se dea pe buzunarul românilor.

"Economia nu ascultă de politic. Economia are propriile reguli în care politicul, Guvernul, în special, și Parlamentul poate să sprijine, poate să faciliteze. Cel mai rău lucru din lume este ca politicul să se bată pe economie", a declarat premierul Ponta, care consideră că nu este niciun câștig pentru România faptul că președintele Klaus Iohannis a trimis spre reexaminare Codul Fiscal în Parlament.

Ponta: Pot să adopt prin OUG TVA de 19%

Pe de altă parte, prim-ministrul a afirmat că Executivul dispune de soluții pentru ca prevederile din noul Cod Fiscal să poată fi puse în aplicare. 

Avocatul Sergiu Andon, revoltat după retrimiterea Codului Fiscal la Parlament

"Dl Iohannis nici măcar nu m-a căutat să-mi spună de Codul Fiscal, deși guvernul îl pune în plicare. (...)

Eu cred că Parlamentul și noi, Guvernul, o să începem să aplicăm, fie prin OUG, fie printr-o angajare a răspunderii, aceste măsuri, dar imaginea proastă rămâne. Oamenii de afaceri o să spună: «Nu, iată, iar e război politic. Mai bine ne ținem banii și mai vedem. Nu-i băgăm în România, pentru că nu e o țară de oameni serioși». Ăsta e un lucru care rămâne în timp și se șterge foarte greu. (...)

Am soluții. Miercuri, pot să adopt prin OUG TVA de 19% cum a am adoptat reducerea TVA la 9% la alimente sau pot să merg să-mi asum răspunderea și cu siguranță nu vor avea voturi pentru moțiune de cenzură. Problema e alta, mesajul nu este de coerență și de consens politic, și asta ce cel mai rău.

Mijloace politice și constituționale există, dar era ideal să existe în acest domeniu al economiei și al fiscalității un consens politic, iar bătălia politică s-o dăm pe altceva, nu pe buzunarul românilor", a adăugat Victor Ponta.

Victor Ponta-Cătălin Predoiu, război total pe Codul fiscal. Amenințări grave

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel