Judecătoarea lui Bercea Mondial, trimisă în judecată, în arest preventiv

Bercea Mondial
Bercea Mondial

Judecătoarea  Carmen Eugenia Marinescu a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv. Ea este acuzată că a primit de la avocatul lui Bercea Mondial, Dumitru Cismaru, 200.000 de euro în schimbul unei decizii de cercetare în libertate și unei soluții pe fond favorabilă. 

Procurorii DNA o acuză pe judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și fals în declarații în formă continuată.

În perioada august 2011-septembrie 2011, judecătoarea de la Tribunalul Olt- Secția Penală a pretins și primit prin avocatul Dumitru Cismaru, atunci apărător al lui Bercea Mondial, suma de 200.000 de euro pentru "a dispune cercetarea în stare de libertate unui inculpat din familia denunțătorului și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza", potrivit DNA. Banii au fost dați în două tranșe de denunțător, respectiv Bercea Mondial, prima fiind de 150.000 de euro, iar a doua de 50.000 de euro. 

Pentru a disimula șpaga primită, judecătoarea și soțul său au cumpărat trei terenuri și o casă. Două dintre achiziții nu sunt menționate în declarația de avere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel