Ghid turistic dedicat persoanelor nevăzătoare, lansat la Cluj

Un ghid turistic al Clujului în limbaj Braille, transpus şi în format audio, destinat persoanelor nevăzătoare, a fost lansat marţi în cadrul proiectului 'Terra Cognita' implementat în premieră naţională de Asociaţia Babilon Travel.

Potrivit directorului asociaţiei, Gabriel Nagy, ghidul cuprinde o serie de obiective aflate pe un traseu considerat reprezentativ pentru istoria oraşului Cluj-Napoca.

'Asociaţia Babilon Travel a încheiat proiectul local 'Terra Cognita', o premieră naţională, care şi-a propus promovarea unui traseu turistic pilot, în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca, adaptat nevoilor nevăzătorilor din ţară şi străinătate. Suportul material este format din ghiduri turistice audio sau tipărite cu caractere Braille şi hărţi tactile, care permit unei persoane sau unui grup de persoane nevăzătoare să parcurgă în siguranţă un traseu de vizitare a Clujului. Traseul cuprinde cele mai reprezentative obiective turistice, monumente şi lăcaşuri de cult şi scoate în evidentă dimensiunea multiculturală şi multietnică a oraşului. Suportul material este disponibil în limbile română şi engleză, dar şi în format digital', a spus Nagy, marţi, într-o conferinţă de presă de prezentare a proiectului, citează Agerpres.

De asemenea, în cadrul acestui proiect au fost calificaţi şi patru voluntari, vorbitori de limbă engleză, care îi vor însoţi pe turiştii nevăzători care vizitează Cluj-Napoca. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel