Cristian Preda, solicitare către PPE: ”Victor Ponta să dea socoteală!”. Mircea Diaconu: ”Ar fi fără precedent lucrul acesta”- Exclusiv

Europarlamentarul Cristian Preda vorbește în Parlamentul European despre ceea ce numește abuzurile lui Victor Ponta și cere chiar ca premierul României să dea socoteală. Colegul său de Parlament, Mircea Diaconu, a explicat, pentru dcnews.ro, ce înseamnă această mișcare din tabăra popularilor europeni.

UPDATE: Președintele grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a cerut ca situația prim-ministrului Victor Ponta să fie discutată în Parlamentul European. ”Situația din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcția Națională Anticorupție (DNA) trebuie lăsată să investigheze spre a face lumină în cazul acuzațiilor grave aduse lui Ponta”, a spus liderul grupului PPE.

”Președintele PPE, Manfred Weber, a preluat solicitarea pe care am făcut-o dimineață de a avea o dezbatere despre situația din România în reuniunea plenară. Ca și-n cazul Ungariei, mai precis al lui Orban Viktor, Parlamentul European a decis să investigheze abuzurile lui Victor Ponta în comisia de libertăți civile (care anchetează derapajele statului de drept) și, după aceea, să voteze o rezoluție în plen. Ponta trebuie chemat să dea socoteală! Voi vorbi în această seară, în plenul de la Strasbourg, despre agravarea crizei politice de la București”, a scris europarlamentarul Cristian Preda, pe pagina sa de socializare.

Europarlamentarul Mircea Diaconu a explicat, pentru dcnews.ro, că europarlamentarul Cristian Preda ”a făcut o propunere, se discută chestiunea, dar în niciun caz în sesiunea asta, agendele sunt făcute, în niciun caz nu se mai poate săptămâna asta nimic. Propunerea e făcută, o să vedem ce se întâmplă, propunerea e făcută, da”. Cât despre posibila chemare a premierului ”să dea socoteală” în Parlamentul European, Mircea Diaconu spune că ”nu cred, că ar fi fără precendent lucrul ăsta”. Gestul lui Cristian Preda amintește de gestul unui alt europarlamentar român, Monica Macovei, care a acuzat o lovitură de stat în România, prin referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu din 2012, despre care Mircea Diaconu spune: ”N-am plecat de acolo. Nu suntem foarte departe de acolo”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel