Cioloș, replică la amenințarea lui Dragnea cu moțiunea de cenzură

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că nu este impresionat de declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, referitor la o eventuală moțiune de cenzură după alegerile locale.

"Sunt declarațiile unui lider politic, le iau ca atare și sincer nu asta mă preocupă pe mine. Sigur că Parlamentul, așa cum a numit acest guvern, poate, dacă există o majoritate, să îl și demită. Cred că responsabilitatea oricărei decizii politice este în fata cetățenilor, a alegătorilor și nu vizavi de guvern. Am spus că îmi asum această responsabilitate atâta timp cât îmi va fi acordată, în principiu, până la sfârșitul anului, și nu mă impresionează astfel de declarații", a declarat Dacian Cioloş la "Jocuri de putere".

Citește și: Moțiune de cenzură. Dragnea: Intră în joc domnul Iohannis

De asemenea, premierul Cioloș a vorbit și despre relația cu partidele, precizând că primele luni de guvernare au fost interesante, dar grele. 

"Mai grele decât am crezut pentru că așteptarea din partea oamenilor a fost mult mai mare decât aș fi crezut eu. Dacă la început relația cu partidele politice a fost una normală, tensiunea apropierii campaniei electorale s-a simțit și în poziționarea partidelor, am fost supuși mitralierii din toate direcțiile. Aștepările de a rezolva în câteva luni de zile probleme care trenează de ani, dacă nu în zeci de ani, au fost foarte mari. Am spus că nu o să destabilizăm administrația schimbând pe toată lumea, dar am observat că au existat și incompetenţe în administraţie și oameni care nu au venit acolo să facă treabă, ci unii dintre ei să servescă anumite interese și a trebuit în acest context să gestionăm o situație încercând să menținem un anumit echilbru și stabilitate în societate", a mai spus Cioloș.

Solicitat să dea o notă Guvernului pe care îl conduce, Cioloș a spus că, dacă s-ar raporta la propriile așteptări, ar da Executivului nota 7 și a anunțat că va face o nouă evaluare a miniștrilor în iunie.



 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel