Cătălin Predoiu, amenințat de PSD cu un dosar "Gala Bute"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, adresează o întrebare liderilor PNL dacă au cunoștință despre faptul că foștii miniștri ai Guvernului Boc, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițeanu sunt cercetați penal într-un dosar disjuns din cel referitor la "Gala Bute".

"În ultimele zile, în mass-media și în spațiul public au apărut o serie de informații și documente acuzatoare care vizează activitatea lui Cătălin Predoiu, în calitate de ministru al Justiției în Guvernul Boc și a lui Gheorghe Ialomițeanu, ministru de Finanțe în același guvern", a transmis Codrin Ștefănescu.

"În acest sens, adresez co-președinților noului PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, o întrebare de maxim interes la care aștept un răspuns public: știe conducerea noului PNL de faptul că, urmare a sesizării Corpului de Control al Primului Ministru, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițeanu sunt cercetați pentru că și-au îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, într-un dosar disjuns din dosarul „Gala Bute", dosar în care Elena Udrea a fost arestată preventiv și trimisă în judecată?

Citește și: Cătălin Predoiu, reacție după ce ministrul Cazanciuc a sesizat CSM: Interpretează eronat

Cătălin Predoiu a semnat Nota de fundamentare a actului normativ privind Programul anual de marketing şi promovare turistică, în care era inclus şi evenimentul Gala Bute, fără ca proiectul actului normativ să fie transmis oficial Ministerului Justiției pentru avizare. Gheorghe Ialomițeanu a semnat aceeași notă de fundamentare, contrar punctului de vedere formulat de direcțiile de specialitate din Ministerul Finanțelor.

Dacă aceste lucruri sunt cunoscute de conducerea noului PNL, întreb și eu, așa cum se întreabă și opinia publică, de ce este bine ascuns, sub preșul din Modrogan, acest caz extrem de important? Insist să mi se răspundă la această întrebare, întrucât ipocrizia celor de la PNL este cu atât mai mare cu cât, cer insistent demisia lui Victor Ponta, de altfel anchetat pentru o faptă comisă acum opt ani, în calitate de simplu avocat.

Citește și: Cătălin Predoiu, atac la Victor Ponta: Un premier incompetent

În schimb, liderii așa-zisei opoziții insistă să-i prezinte cu fast pe „mult prea curații și reformiștii" Cătălin Predoiu ca premierul „Guvernului Meu", iar pe Gheorghe Ialomițeanu ca viitor ministru de Finanțe. Și el, tot în „Guvernul Meu", afirmă Codrin Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel