Călin Popescu Tăriceanu respinge alianța cu Traian Băsescu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut primele declarații privind o posibilă colaborare cu partidul condus de Traian Băsescu, Mișcarea Populară.

Invitat, vineri seară, la postul B1 TV, Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de către jurnalistul Ion Cristoiu dacă vede, "după ani întregi de război, măcar în Parlament, o posibilitate de apropiere" între ALDE și MP. 

"De niciun fel. Din contră, dacă avem meciuri în Parlament, eu nu prea îi bag în seamă pe cei de la MP, dar vedem că ne atacă mereu, pe mine mă atacă, eu sunt o țintă", a replicat co-președintele ALDE. 

Citește și: Un partid se apropie de Băsescu. Dragnea, răspuns uluitor

În ciuda declarației făcute de Călin Popescu Tăriceanu, este de remarcat că PMP și Traian Băsescu nu au atacat la fel de dur ALDE.  Traian Băsescu știe că fragmentarea voturilor ”opoziției” favorizează cele două mari partide, PSD și PNL.

Pe de altă parte, Tăriceanu a fost de acord cu remarca lui Cristoiu că se află pe aceeași poziție în ceea ce privește  ”statul de drept” cu fostul președinte Traian Băsescu.  

"Am văzut, dar mi se pare absolut caraghios, pentru că statul ăsta de drept pe care îl vedem în România este produsul lui, e copilul lui de suflet, e făcut de el. Este construcția lui, așa a văzut el statul de drept, ăsta e rezultatul, dar asta nu este singura greșeală. El a văzut rolul președintelui jucător. El a devenit victima propriilor lui idei. A fost un moment în care el trebuia să joace rolul de președinte mediator. N-a mai avut credibilitate. Era lipit perfect cu PDL, cu măsurile luate de Boc, nu mai putea să vină să ceară partidelor să-i dea încredere să găsească o formulă politică", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel