Bogdan Chirieac, despre o situație îngrijorătoare: România nu este pregătită

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, marți seară, fenomenul imigranților care au luat cu asalt Europa în ultimele săptămâni.

Prezent în ”Ediția specială” de la Antena 3, analistul politic a fost întrebat de moderatorul Adrian Ursu, imediat după difuzarea unui reportaj în care a fost prezentată situația dramatică a imigranților:

”Există soluții? Suntem pregătiți noi și Europa pentru așa ceva?”

”În primul rând, salut faptul că sunteți prima televiziune din România care a prezentat situația în acest mod. Nu am văzut niciun oficial român luând o poziție publică în ultimele trei săptămâni, de când fenomenul a luat amploare, în legătură cu acest subiect. Ca urmare, îmi imaginez că nu suntem pregătiți să îi facem față. Mai departe, avem de-a face cu războiul despre care noi am mai vorbit, cu audiență mică, în Nordul Africii și în Orientul Apropiat și Mijlociu și este o consecință - să nu ne ferim s-o spunem, fiindcă fostul director al CIA a recunoscut-o - a politicii falimentare pe care Vestul a avut-o în regiune, când regimurile autoritare, dar laice, au fost înlocuite, pentru democratizarea Islamului, în așa-numita Primăvară Arabă. În locul lor, au venit mișcări fundamentaliste. 

Vezi și: Statul Islamic a distrus un templu celebru din Palmira: Cele mai întunecate previziuni s-au adeverit

Astăzi, avem de-a face cu Statul Islamic. Deci, barbaria a căpătat teritoriu propriu. Astăzi, headline-urile marilor televiziuni au ținut de aruncarea în aer a unui vestigiu de o mare importanță, la Palmira. Problema este că între acești imigranți - și aici problema e cât casa, în acest moment - se ascund - am văzut în presa occidentală - numeroși militanți ISIS. Deci, sub această problemă, sub oamenii aceștia disperați, care fug de război, că e război în Siria de patru ani de zile, s-a distrus o țară, avem militanți ISIS, care, odată intrați în Europa, vor face un imens foc de artificii. E foarte greu să-i triezi, n-ai cum!

Știți foarte bine că în urmă cu câțiva ani de zile și David Cameron și Angela Merkel au spus că putem vorbi despre eșecul societății multiculturale. Cred că lucrurile ar trebui luate foarte în serios. Cred că ar fi nevoie de o intervenție a NATO sub mandat ONU, pentru ca emigranții să fie opriți la ei acasă, adică să fie rezolvată situația politică militară, exact cât se poate. Altfel, să știți că nu e bine deloc”, a comentat Bogdan Chirieac.

Citește și: Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: ”România nu este o țintă directă a ISIS”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel