Ziua Bibliotecarilor din România

Lectura pentru toți 
Lectura pentru toți 

Începând cu anul 1995, la iniţiativa UNESCO, în întreaga lume se marchează în data de 23 aprilie Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Plecând de la premisa că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor şi a bibliotecarilor, în 1998, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România a adăugat la Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor din 23 aprilie și Ziua Bibliotecarului din România decretată legal prin HG nr. 293/14.04.2005. 

Lectura pentru toți 

Aceste două evenimente, gândite ca un tot unitar, au drept scop promovarea lecturii, a cărților și a nobilei profesii de bibliotecar. Cu aceste două prilejuri se organizează în toate bibliotecile din România evenimente dedicate ce se desfășoară sub deviza „Lectura pentru toţi”. 

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba sărbătoresc anual în data de 23 aprilie, Ziua Bibliotecarilor din România, printr-o serie de evenimente specifice. La data de 23 aprilie 2021, cele două instituții vor aniversa din nou bibliotecarul și cartea dar de data aceasta printr-o serie de evenimente ce se vor desfășura online. 

Toate aceste activități vor putea fi vizionate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba (www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba), în data de 23 aprilie 2021, în intervalul orar 8:00 – 19:00, arată un comunicat al instituției.                                                                                                     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel