EXCLUSIV  Vot pentru un candidat comun al PSD-ALDE-ProRomânia la primăria Capitalei. Rezultat strâns

PNL-USR-PLUS ar putea avea un candidat comun în București, la Primăria Generală, ținând cont că alegerile loale se vor desfășura, cel mai probabil într-un singur tur de scrutin. Reacția Comisiei Europene și deciziile CCR descurajează o tentativă de introducere a votului în două tururi prin OUG.

În aceste condiții, ar trebui ca PSD-ProRomânia-ALDE să aibă un candidat comun la București? Alegerile pentru Primăria generală a Capitalei, la care votează peste 1 milion de oameni, sunt importante nu doar pentru locale, ci și pentru rezultatul alegerilor parlamentare anticipate. Dezbaterea de la București va fi ultramediatizată și va transmite un semnal care poate influența raportul de forțe la nivel național.

DCNews a realizat un vot online pentru a stabili poziția cititorilor săi referitoare la alianțele de susținere a candidaților.

Rezultatul a fost unul strâns: 53 la sută dintre respondenți consideră că ar trebui ca Opoziția să aibă un candidat comun la Primăria Generală, dacă PNL-USR-PLUS vor susține un singur candidat; 47 la sută nu cred că PSD ar trebui să se alieze cu ProRomânia și ALDE, la București.

(w670)

Ponderea mare a votului împotriva alianței ar putea fi explicat de disputele mediatice între PSD și ProRomânia și de supărarea electoratului de stânga față de ALDE, care a părăsit guvernarea și a votat învestirea lui Orban. 

La Interviurile DCNews, Norica Nicolai, lider ALDE, a declarat că partidul va avea candidat propriu la Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal-democraților nu a infirmat, nici nu a confirmat ipoteza ca Mircea Diaconu să fie susținut pentru lupta cu Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel