Vot învestire Guvern Orban. Firea, anunț despre Paul Stănescu

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat marţi seara că senatorul social-democrat Paul Stănescu 'nu va trăda echipa PSD' şi va respecta decizia Comitetului Executiv Naţional al partidului de a nu vota învestirea guvernului condus de Ludovic Orban.

Gabriela Firea a susţinut că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a avut o discuţie 'lămuritoare' cu Paul Stănescu şi acesta i-a explicat premierului declaraţia făcută luni. 'Eu ştiu că doamna premier Viorica Dăncilă nu este supărată pe domnul Paul Stănescu, au şi avut o discuţie telefonică, chiar doamna Dăncilă mi-a spus la un eveniment la care am invitat-o, că au avut o lămurire, o discuţie lămuritoare în care dl. Stănescu i-a spus că presa a relatat trunchiat declaraţia domniei sale şi că domnul Stănescu a afirmat că se va supune deciziei partidului luată în CEx, şi anume că nu va vota, cel puţin la prima şedinţă, cabinetul Orban, dar că, principial, un guvern trebuie să fie la Palatul Victoria, nu suntem totuşi o ţară bananieră, nu suntem o ţară neguvernabilă.'

'Noi am discutat în jurul orei 19,00 şi mi-a spus că a discutat cu domnul Stănescu la telefon şi că acesta i-a spus că nu s-a relatat întreaga declaraţie şi că a înţeles explicaţia domniei sale. Dar importante sunt faptele, haideţi să vedem ce se va întâmpla practic în ziua votului. Domnul Stănescu nu va trăda echipa PSD', a declarat Firea la Digi 24. Ea a adăugat că România are nevoie de un guvern stabil, însă miniştrii propuşi de Ludovic Orban constituie o echipă 'subţirică'.

'Categoric, orice ţară, inclusiv România, are nevoie de un guvern stabil. România a avut un guvern stabil şi performant care a fost dărâmat, nedrept, de către nişte persoane, în frunte şi cu preşedintele ţării, care nu au ştiut ce să pună ulterior în loc. Mi-aş face mea culpa şi aş spune da, noi am făcut lucruri bune, poate am şi greşit, dacă aş vedea că garnitura de miniştri prezentată de către PNL ar fi formată doar din oameni ultracompetenţi, ultraoneşti şi care au cu adevărat o carte de vizită europeană.'

'Din păcate, s-a vazut şi astăzi la audieri, garnitura este subţirică. Nu pot să spun că a fost 100% ideală (echipa de miniştri PSD-n.red.) (...), dar după valul de critici mă aşteptam ca acum să vină numai feţi-frumoşi în toate domeniile, şi deştepţi, nu doar frumoşi, în fiecare domeniu să avem persoane deosebite. Nici vorbă. (...) PSD este acum în opoziţie, practic. Noi vom trece şi această perioadă de opoziţie, sunt convinsă, avem timpul să ne şi reformăm, să ne îmbunătăţim şi noi activitatea, să fim mai aproape de oameni', a spus Gabriela Firea.

Aceasta a afirmat că nu crede că parlamentari social-democraţi vor vota pentru Cabinetul Ludovic Orban. 'Nu cred că se va întâmpla acest lucru (ca parlamentari PSD să voteze învestirea guvernului condus de Ludovic Orban - n.r.). Probabil sunt negocieri intense, dar înseamnă că nu au fost probabil membri ai acestei echipe, ci doar au vrut să profite de beneficiile electorale ale acestei formaţiuni politice şi atunci când partidul este la greu, cum sunt şi şobolani care fug de pe punte când vine o furtună, mai sunt şi astfel de oameni, care fug', a adăugat Firea. Senatorul social-democrat Paul Stănescu a declarat, luni, că Guvernul Orban trebuie învestit, dar că va vota potrivit deciziei care va fi luată în PSD.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, când ar trebui să se dea votul de învestitură Guvernului Orban, Stănescu a spus că aceste date ar trebui stabilite într-un for de conducere al PSD. 'Cred că împreună, în Comitetul Executiv Naţional, într-un for de conducere, trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil', a explicat el.

Stănescu a adăugat că nu va vota împotriva deciziei partidului pentru ca Guvernul Orban să fie învestit. 'Sunt membru de partid. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul voi face şi eu. Fără nicio discuţie. (...) A picat un Guvern printr-o moţiune de cenzură, aşa stau lucrurile, şi trebuie învestit un nou Guvern', a afirmat senatorul PSD, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel