Urmărește emisiunea live


Visul lui Ceaușescu, îndeplinit de Primăria Capitalei

Consiliul General s-a  întrunit în ședință extraordinară, la final de decembrie, pentru a dezbate planurile urbanistice ale Bucureștiului .  Decizia are impact la nivel național: niciunui  român  nu-i este indiferent cum va arăta Capitala. Deloc surprinzător, partidele au procedat ca și până acum. Au lucrat pe șest, fără să-și anunțe/consulte electoratul. După vot, PNL a dat un comunicat în care acuză PSD și UNPR că nu s-a adoptat o strategie de dezvoltare și nu se va amenaja un nou ”Centru vechi”.

Mi se pare că în CGMB există o frăție în rele: când au un blat, consilierii își dau mâna, pe sub masă, fără diferențe ideologice. Viermuiala anonimă din Consiliu roade pe sub coajă, ferită de ochii publicului, Marele Măr. Când nu le cade la zar, consilierii redescoperă ”lupta politică”, iar proiectul pică la vot.

De 25 de ani, Consiliul  votează  pentru ”dezvoltatori”, nu pentru dezvoltarea orașului. Dezvoltatorii cumpără ici-colo câteva case, pe care le rad cu dispensă  de la Monumente și ridică blocuri turn ieftine, din oțel și termopan. Cartierele istorice sunt devastate pentru ca niște mârlani îmbogățiți să-și poată întoarce jeep-ul în penthouse-ul model american. Mica ciupeală de la constructori nu lasă loc marilor proiecte.

Ceaușescu a fost condamnat la moarte și pentru demolările din București. Acum se demolează în draci. Dictatorul dorea să nu existe construcții reprezentive în afara ctitoriilor sale, cum ar fi  Casa Poporului, de exemplu. Cei 54 de consilieri generali se asigură că nici nu vor apărea. Ce și-ar mai putea dori fostul cizmar, ajuns președinte? Dacă te uiți de pe acoperișul Parlamentului,  Capitala se vede ca o talpă gri de pantof, împunsă de câteva sule de cizmărie-blocurile turn ridicate la întâmplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel