Valentin Jucan, din CNA, întâlnire secretă cu Sebastian Ghiță

Scandal după scandal la CNA. Consiliu Audio-Vizualului a încercat să-și amâne ședințele, pentru a se putea ”orienta” în contextul exploziv din ultimele luni. Strategia folosită a fost cea a lipsei de cvorum, membrii intrând pe rând în concediu sau plecând în delegații. Cum strategia nu a mai putut fi aplicată la nesfârșit, primele ședințe au și aprins butoiul cu pulbere.  Ca să devieze de la temele momentului și să dea impresia de activitate, Consiliul a votat reglementări pentru industria publicității, defavorizând atât posturile românești de televiziune, cât și producătorii naționali de alimente. Apoi, a izbucnit un scandal cu iz politico-penal, care va trebui tranșat de urgență în Comisia de Cultură.

Valentin Jucan, membru CNA, a fost întrebat despre o întâlnire pe care a solicitat-o, în luna august a anului trecut cu deputatul Sebastian Ghiță. Jucan nu a negat întâlnirea, dar a susținut că a purtat discuții cu Ghiță pentru a-i cere sprijinul într-o problemă legislativă legată de audio-vizual.

Ce ar fi putut să facă Ghiță, care era membru al Comisiei Parlamentare de Control a SRI, în domeniul audio-vizualului? Ce proiect de lege ar fi putut să inițieze un deputat care deținea o televiziune de știri?

Ipoteza care pare mai plauzibilă este că Jucan ar fi discutat cu Ghiță despre candidatura sa la alegerile parlamentare. În septembrie, Jucan declara că a primit oferte de la două partide să intre pe liste și va demisiona din CNA imediat ce primește o derogare pentru vechime. În această perspectivă, Jucan ar fi putut cere fie sprijinul postului RTV, fie ar fi negociat o intrare pe listele PRU, partid în care Sebastian Ghiță avea un rol cheie. Celălalt partid de care vorbea Jucan era PNL, unele zvonuri plasându-l, deja, în toamna trecută, pe listele liberalilor.

Valentin-Alexandru Jucan a fost numit în CNA în februarie 2012, fiind propus de grupul parlamentar PDL din Senat. Înainte de a-şi începe activitatea în CNA, Valentin Jucan a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (ianuarie 2011 – februarie 2012). Mandatul său expiră anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel