Val de accidente grave în România. Pericol pe şosele

Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, Pexels

Mai multe accidente grave au avut loc pe şoselele din România în acest weekend. 

Un bărbat aflat pe un moped a fost accidentat mortal, sâmbătă, după ce a fost lovit de un motociclu condus de un tânăr drogat, informează, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au fost anunţaţi prin 112 despre producerea unui accident rutier mortal pe DE 581, în afara localităţii Cosmeşti.

În accident au fost implicate un moped şi un motociclu, iar din primele verificări a reieşit că un bărbat, de 65 de ani, din comuna Cosmeşti, conducătorul mopedului, a pornit de pe acostamentul drumului fără a acorda prioritate de trecere la plecare motociclului, în urma impactului dintre cele două vehicule rezultând decesul acestuia.

De asemenea, conducătorul motociclului, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Tecuci, a fost rănit, fiind transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru opiacee.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, scrie Agerpres. 

Accident mortal aproape de Bicaz 

Un tânăr în vârstă de 28 ani, din Hangu, a decedat în urma unui accident rutier produs, duminică dimineaţă, de un şofer începător, în vârstă de 18 ani, pe DN 15, în localitatea Tarcău.

"Din cercetările preliminare efectuate de poliţişti a reieşit că, în timp ce un tânăr, de 18 ani, din Hangu, conducea un autoturism din direcţia Piatra-Neamţ spre Bicaz, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un stâlp din beton, un indicator rutier şi un autoturism care era staţionat regulamentar, în condiţii ce vor fi stabilite în cursul cercetărilor. Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr de 28 ani, din Hangu, pasager în autoturism", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. 

Sâmbătă, un mort şi trei răniţi pe A1

Un bărbat a murit, iar alte trei persoane au fost rănite, între care şi un copil de cinci ani, într-un accident care a avut loc sâmbătă pe autostrada A1 Deva-Timişoara, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Echipajele operative sosite la locul accidentului au constat faptul că un microbuz s-a izbit puternic de un parapet de pe marginea autostrăzii, în urma impactului un bărbat suferind mai multe traumatisme incompatibile cu viaţa.

De asemenea, un copil de cinci ani, o femeie şi un bărbat au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pentru îngrijiri medicale.

La faţa locului au intervenit pompierii militari din Ilia şi Dobra, cu două autospeciale, una dintre maşini fiind dotată cu modul de descarcerare. În ajutorul victimelor au fost mobilizate două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara şi unul de la SMURD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel