USR vs PSD. Scandal în conducerea Parlamentului

Reprezentanţii USR din conducerea Senatului au părăsit luni lucrările Biroului permanent, afirmând că vicepreşedintele acestui for Mihai Goţiu a fost jignit în timpul şedinţei de senatorul PSD Şerban Nicolae. 

'Este vorba de afirmaţiile făcute de dl Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei juridice, care a adresat mai multe cuvinte, nu vreau să le repet în acest moment, o să le regăsiţi în stenograma acestei şedinţe, referitoare la nişte afirmaţii pe care le-aş fi făcut săptămâna trecută într-o conferinţă de presă în care am vorbit despre modul în care domnia sa a blocat nominalizările membrilor societăţii civile care trebuie să facă parte din CSM. Faptul că l-am numit în acel moment un avocat al corupţilor - şi cred că este de notorietate publică faptul că dl Şerban Nicolae l-a apărat pe Cătălin Voicu - se pare că l-a deranjat. (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui să-l deranjeze faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe organizaţii ale societăţii civile s-au întrunit pentru a propune un proiect de lege ca reprezentanţii societăţii civile în CSM, în CNCD sau în CNI să nu mai treacă prin Parlament, pentru că societatea civilă nu mai are încredere în această instituţie publică', a spus senatorul USR Mihai Goţiu.

Acesta a precizat că senatorul PSD Şerban Nicolae a folosit 'nişte cuvinte chiar injurioase'.

'Nu a vrut să mă nominalizeze. L-am rugat să îmi spună dacă e vorba despre mine în acele declaraţii, moment în care domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu mi-a dat cuvântul, am semnalat faptul că mă consider vizat şi unii oameni din sală, inclusiv colegi de partid ai domnului Şerban Nicolae, au considerat că eu sunt cel vizat, moment în care domnul Tăriceanu mi-a tăiat microfonul. Consider că este un abuz al majorităţii şi aştept ca Parlamentul, şi domnul Tăriceanu, şi dl Şerban Nicolae să înţeleagă odată ce înseamnă prestigiu', a afirmat Mihai Goţiu, precizând că intenţionează să depună o reclamaţie scrisă către conducerea Senatului. 

De cealaltă parte Șerban Nicolae, a declarat că în şedinţa Biroului permanent de luni a transmis un protest faţă de faptul că vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu (USR) 'şi-a permis' să spună 'minciuni' la adresa lui.

'Am transmis un protest faţă de faptul că un vicepreşedinte al Senatului, nu ştiu dacă în virtutea faptului că doarme în plenul Parlamentului (...), şi-a permis să spună nişte minciuni la adresa mea. Atât şi nimic mai mult. Eu cred că în Parlament, nu numai la Senat, şapte ani de acasă ar fi o condiţie prezumată fără să mai fie nevoie de educaţie specială, fără să mai fie nevoie de apeluri în mod deosebit', a afirmat Şerban Nicolae, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel