Usain Bolt, învins în ultima cursă de 100 de metri a carierei

Usain Bolt  a terminat pe locul 3 în ultima cursă de 100 de metri din  carieră. În finala din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, jamaicanul a fost învins de doi sprinteri americani.

Justin Gatlin a luat aurul, al doilea din cariera sa, în timp ce Christian Coleman a venit pe poziţia a doua, potrivit digi 24.

Gatlin (35 de ani) a fost cronometrat în 9,92 secunde, în timp ce compatriotul său a reuşit un timp de 9,94 secunde. Bolt a completat podiumul trecând linia de sosire în 9,95 secunde.

"Startul m-a ucis", a recunoscut Bolt la finalul cursei, într-un interviu pentru BBC. Jamaicanul s-a declarat dezamăgit de faptul că nu a putut oferi o victorie celor care l-au susţinut: "Sprijinul de care am avut parte a fost formidabil. Fanii au stat în spatele meu şi m-au împins. Ştiam că vor veni să mă susţină. Sunt trist că nu am putut să câştig".

[citeste si]

A fost pentru prima oară când Bolt a coborât mai jos de locul 2 într-o cursă de la Campionatele Mondiale. În urmă cu 10 ani, la Osaka, a luat argint la 200 de metri şi la 4x100 de metri.

Bolt are un palmares impresionant: nu mai puţin de 11 titluri mondiale şi 8 olimpice (un al nouălea, la 4x100 de metri câştigat în 2008, la Beijing, i-a fost anulat, după ce un coleg de la ştafetă a fost depistat pozitiv).

Totodată, Usain Bolt se retrage din postura de deţinător al recordului mondial la 100 de metri - 9,58 secunde, performanţă reuşită în 2009, la Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel