Urmărirea teroriștilor ți-ar putea invada intimitatea

Ioana Popescu / 21 aug 2017 / 19:38 Salveaza PDF Comentarii

Infractorii își fac planurile în mediu online, prin mesagerie. Autoritățile doresc să oprească acest comportament, dar cum poate un guvern să mențină siguranța publicului  și sa pastreze intimitatea oamenilor în același timp? Orice mesaj și site pe care îl accesezi  este stocat și poate fi verificat cu un mandat.

Atunci când vine vorba de serviciile la care ești conectat pe internet Investigatory Powers Act permite agențiilor guvernamentale, sub anumite circumstanțe, să acceseze  istoricul tău. Aceste acțiuni sunt menite să ne protejeze de viitoare atacuri teroriste. Procedeele nu sunt noi, dar, oare ne invadează spațiul privat?

Argumentul pentru aceste investigări ar fi ,, Nimic de ascuns, nimic de care sa te temi'', ceea ce ar putea conduce la impresia de supraveghere în masă. Chiar dacă nu avem nimic de ascuns, tot avem dreptul la o viață privată. Din nefericire unii ar spune că intimitatea înseamnă să ai ceva de ascuns. Această supraveghere a comportamentului online presupune cunoașterea informațiilor legate de identitatea subiectului și a tot ce face el în mediul online, astfel că poate fi construit un portret al individului și al activității lui.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28