Ungaria, sprijin pentru maghiarii din Transilvania. Meleşcanu, discuţii cu Peter Szijjarto

Maghiari
Maghiari

Guvernele Ungariei şi României îşi doresc să îmbunătăţească în continuare relaţiile bilaterale, a declarat joi şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor de externe ai statelor din OSCE la Milano, în Italia. 

Declaraţia a făcută de Szijjarto pentru agenţia ungară de presă MTI după o discuţie la telefon cu ministrul de externe român, Teodor Meleşcanu.

"Ne-am oferit reciproc asigurări că este în interesul ambelor ţări, în special când vine vorba de dezbateri privind viitorul Europei şi comunităţile de etnici maghiari care trăiesc în Transilvania şi în Ţinutul Secuiesc", a spus Szijjarto. El a mai afirmat că l-a asigurat pe Meleşcanu că schema guvernului ungar de dezvoltare economică îndreptată spre Transilvania este nu doar în interesul etnicilor maghiari, ci şi în interesul României.

Ungaria consideră că etnicii maghiari din România sunt o legătură între cele două ţări, a declarat Szijjarto

Szijjarto a susţinut că actorii economici locali care beneficiază de această scheme operează şi plătesc taxe în România, întărind astfel economia română. Dar acest program contribuie de asemenea la întărirea comunităţilor locale de maghiari, a mai afirmat el, adăugând că şi acest lucru este în interesele ambelor ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel