EXCLUSIV  „Un bunic le povestește nepoților…” Petre Crăciun despre cartea Povești despre România, făcută pentru copiii din diaspora/ VIDEO

Invitat la emisiunea „De Ce Citim”, despre tainele literaturii pentru copii și tineret, scriitorul Petre Crăciun, a vorbit despre cărțile sale de povești și despre mesajul inedit al acestora. 

„În poveștile noastre trebuie să fie copiii personajele puternice care au de învățat. Sau, în această carte, care cred că este cea mai cunoscută carte a mea, „Fetița din Floare”, este și tradusă în engleză de Adrian Săhlean, este vorba despre o călătorie pe care un personaj născut într-o floare o face în lumea înconjurătoare, fiind foarte curioasă. O călătorie în numele iubirii și are 7 întâlniri inițiatice, de fiecare dată întâlnește altfel de personaj și este interesant că ea venind de acolo dintr-o floare, ai putea crede că ea a venit pentru a primi, or mesajul cărții este că ea aduce de acolo puritate, frumusețe, echilibru…și ea dăruiește. Ea face o călătorie prin care dăruiește lumii toată frumusețea aceea care poate exista într-un univers interior al unei flori care este un trandafir.

Am gândit-o ca pe ceva frumos. Anca Smărăndache, a făcut-o, o mare ilustratoare, care mi-a desenat și „Cu Andersen în Regatul Poveștilor”. Noi avem și copiii români din diaspora sau din comunitățile istorice și am scris pentru ei această carte cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni: „Povestiri despre România”, pe o schemă narativă foarte interesantă, un bunic le povestește nepoților care-s plecați despre România. Este pur și simplu o povestire la gura sobei. Și copiii trec prin tot ce înseamnă România: tradiții, obiceiuri, personalități, istorie. A fost extrem de căutată și de apreciată. Ar merita reeditată."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel