Trucuri să fii ''cool'' pe caniculă. Ce trebuie să faci cu încheieturile mâinilor

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Pe măsură ce zilele caniculare se instalează în România, oamenii caută să să răcorească în diverse moduri. Iată câteva idei inedite de a scăpa de arșița verii și de ce trebuie să ne gândim la zăpadă în timpul verii, potrivit cotidianului britanic Daily Mail.

Mâncați cât mai des cu putință. Cu cât meniul este mai bogat, cu atât crește metabolismul. Evitați alimentele bogate în proteine, care cresc căldura metabolică.

Consumați alimente picante. Deși, acest lucru poate fi ultimul fapt pe care îl doriți pe timp de caniculă, curry și ardeiul iute pot stimula receptorii de căldură din gură, pot spori circulația și pot cauza transpirații, ceea ce răcește corpul.

Faceți o baie caldă sau un duș sub temperatura corpului, mai ales înainte de culcare. Deși un duș rece poate suna mai tentant, corpul dvs. generează apoi căldură pentru a compensa pierderea de căldură.

Dacă aveți un subsol, utilizați-l în cele mai fierbinți ore ale zilei. Subsolul este de obicei cu 10-15 grade mai rece decât partea superioară a casei.

Purtați haine de bumbac. Nu sunt recomandate fibrele sintetice. Bumbacul absoarbe transpirația și evaporarea ei vă face să vă simțiți mai rece.

Evitați alcoolul deoarece acesta deshidratează corpul. Este recomandat să consumați apă minerală sau băuturi cu conținut scăzut de zahăr. De asemenea, evitați băuturile cu cafeină, cum ar fi cafeaua și cola. Acestea cresc căldura metabolică din organism.

Femeile ar trebui să-și înlocuiască loțiunea de hidratare corporală cu un produs răcoritor aloe vera aftersun, care să se utilizeze dimineața și noaptea. Acest lucru va ajuta la scăderea temperaturii pielii.

Evitați activitatea intensă, care vă va stimula corpul și vă va crește temperatura. Dacă trebuie să faceți jogging, înainte de 7am.

Beți ceai de crizanteme. Crizantema este o plante răcoritoare.

Încercați un remediu pe bază de plante americane, numit Black Cohosh, care a fost dovedit clinic pentru a calma transpirațiile nocturne la femeile aflate la menopauză. Cercetări recente sugerează că pot ajuta la reglarea temperaturii corpului.

Puneți încheieturile mâinilor sub un robinet cu apă rece timp de cinci secunde, la un interval de două ore. Acest fapt va duce la râcirea venelor de sânge și implicit ajută la răcirea sângelui, care trece prin corp.

Închideți ochii și gândiți-vă la zăpadă. Cercetările au arătat că organismul reacționează la aceste anomalii, reducând temperatura corpului, potrivit cotidianului britanic Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel