TOP faze de la conferința de presă a lui Vlad Voiculescu. De la ”cine știe ce tragedie va veni peste noi mâine” la ”să fie cald, să nu fie rece”

TOP faze de la conferința de presă a lui Vlad Voiculescu. De la ”cine știe ce tragedie mai vine mâine”  la ”să fie cald, să nu fie rece”
TOP faze de la conferința de presă a lui Vlad Voiculescu. De la ”cine știe ce tragedie mai vine mâine” la ”să fie cald, să nu fie rece”

Vlad Voiculescu a ieșit, sâmbătă seară, într-o conferință de presă, după tragedia de la ”Matei Balș”. 

”Aș vrea să încep prin a-mi prezenta...” așa a început Vlad Voiculescu declarația de sâmbătă seară. Nu, nu a prezentat demisia - așa cum se striga în fața Ministerului Sănătății, ci ”condoleanțe pentru familiile îndoliate”, la aproximativ 36 de ore de la incendiul de la Institutul ”Matei Balș”. Tot la 36 de ore de la tragedie, ministrul a spus: ”Am pe biroul meu două numere de telefon ale familiilor celor decedați. Intenționez să-i sun în această seară. Și am fost în legătură cu oamenii apropiați de o parte dintre victime”. 

Sistemul sanitar și păcatele lui. ”Nu știm ce altă tragedie va veni peste noi mâine”

”Aș vrea să vă spun” a continuat, oftând, ministrul Sănătății, ”... că sistemul sanitar are păcate vechi și păcatele astea nu sunt de ieri, de alaltăieri, ci de măcar 30 de ani. Mai ieri am avut infecții nosocomiale, care au făcut ca vieți să fie pierdute, astăzi vorbim în special despre incendii și despre o pandemie, nu știm ce altă tragedie va veni peste noi mâine”. 

Vezi mai mult aici: Vlad Voiculescu: Sistemul sanitar are păcate vechi. Nu știm ce altă GROZĂVIE o să vină peste noi MÂINE

Ministrul Sănătății nu se consideră responsabil pentru tragedia de la Matei Balș

Cu privire la demisia sa, strigată și la ușa Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns că ”demisia ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilitățile dintr-un caz sau altul”. Nu e prima declarație în care ministrul, care altădată a cerut demisii, se spală pe mâini și consideră, conform declarațiilor publice, că nu este responsabil de situația de la ”Matei Balș”. În general, în astfel de situații, evident că nu miniștrii în sine au fost cei responsabili direct, dar, de la înălțimea funcțiilor lor, în România și-n alte state europene și nu numai s-au făcut astfel de gesturi de onoare. ”Avem nevoie să stabilim responsabilitățile și responsabilii. Trebuie să avem răbdare să vedem cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri” a mai spus ministrul. În cazul său, cere răbdare. În cazul altora, s-a antepronunțat, i-a arătat vinovați și a anunțat chiar sancțiuni. 

”Nu țin minte”. Cum l-a desființat pe Tătaru după tragedia de la Piatra Neamț

”Eu nu țin minte să fi cerut eu demisia la acel moment” a spus Vlad Voiculescu, întrebat despre momentul în care i-a cerut demisia lui Nelu Tătaru de la Ministerul Sănătății după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Declarațiile de atunci ale lui Vlad Voiculescu au fost chiar mai grave. Printre alte declarații, Vlad Voiculescu a spus, după tragedia de la Piatra Neamț: ”Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent.”, ”asistăm la o mascaradă”, ”domnul Nelu Tătaru și PNL vor să se folosească de nenorocirea de la Piatra Neamț pentru a acapara și mai multă putere”. Mai acuza că Ministerul Sănătății nu are o echipă profesionistă, ci că este ”un dezastru”, iar că aparențele erau salvate doar de un ministru ”bun povestitor”.

Să fie cald, ca să nu fie rece

”E nevoie de mai multă informare. E nevoie ca-n spitale să fie cald, să nu fie rece, e greu de suportat așa ceva” a spus Vlad Voiculescu, de parcă până astăzi nu s-a știut că e frig în casele și-n spitalele din București racordate la sistemul de termoficare al Capitalei. ”Avem nevoie de investiții în spitalele pe care le avem și, foarte curând, avem nevoie de spitale noi. Vom construi spitale noi, nu există soluție magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. E mai costisitor, durează mai mult” a spus ministrul. Declarațiile sale cu privire la spitalele noi au început să vină în contextul în care i s-a spus că va pleca dacă nu-și face treaba, respectiv să se ocupe de construirea de spitale noi. 

Vezi mai mult aici: Emanuel Ungureanu, USR-PLUS: Vlad Voiculescu VA PLECA dacă... Nu voi tolera, o spun public!

Despre descrierea sa, cum că ceea ce s-a întâmplat la Institutul ”Matei Balș” a fost ”hilar”, ministrul recunoaște: ”E un cuvânt prost ales. Este mai degrabă tragic ce s-a întâmplat”. 

”O discuție cu oricine, dar fără megafon”

”Pot să am o discuție cu oricine” a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu pentru protestatarii din fața Ministerului Sănătății. ”Nu am o problemă să discut cu nimeni, dar să discut, dacă se poate, fără megafon” a continuat el. La finalul conferinței de presă, ar fi plecat pe ușa din spate, pentru a evita protestatarii, conform informațiilor transmise în media. A mai spus, în declarația de presă, că protestul este ”pur politic”, făcut de un partid politic, care vrea să livreze un mesaj politic. 

Joc de imagine? ”Nu, nu văd...”

De ce și-a schimbat Vlad Voiculescu poza de profil pe Facebook în ziua tragediei? ”Nu, am schimbat poza de profil, pentru că era legată de ONG-ul în care am activat ca voluntar. M-am gândit să nu asociez lucrurile” a spus Vlad Voiculescu. Întrebat de ce nu a schimbat poza înainte sau după ziua tragediei, ministrul a răspuns: ”iertați-mă, nu, nu văd...”. 

Vezi mai mult aici: Voiculescu, CONFLICT după ce și-a schimbat poza de profil, în ziua tragediei: Nu credeți că a fost JIGNITOR?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel