Titus Corlăţean revine la GRECO după 23 de ani: Mă întorc într-o calitate europeană de data asta

Facebook Titus Corlăţean
Facebook Titus Corlăţean

Senatorul Titus Corlăţean a fost desemnat reprezentantul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la GRECO. 

"Grupul Statelor Contra Coruptiei- GRECO

Bună seara tuturor. Mai am o veste. De la Strasbourg. Comisia juridică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-a gândit să mă pună...suplimentar la muncă. Așa că m-a desemnat în cursul acestei săptămâni reprezentantul Adunării Parlamentare la deja faimosul Grup al Statelor Contra Corupției (GRECO). Ce e interesant este următoarea chestiune. Fără să intru în toate amănuntele, Comisia juridica m-a desemnat prin vot, cu majoritate confortabilă rezultată din susținerea exprimată de parlamentarii vest-europeni (începând cu statele nordice..) și central-est europeni/ Balcani versus un alt candidat susținut de parlamentarii ruși.. Și aici se joacă tot felul de lucruri, așa că noi ne facem treaba în echipa euro-atlantică, cum s-ar spune...", a scris Titus Corlăţean pe Facebook. 

"Mă întorc la GRECO după aproape 23 de ani"

"Ce e iarăși interesant, ca istorie peste ani, este mă întorc la GRECO, în altă formă, după aproape 23 de ani. În 1999 eram adjunct al ambasadorului României la Consiliul Europei, la Strasbourg și atașat juridic al misiunii noastre diplomatice permanente/ co-agent al Guvernului la CEDO și răspundeam de toate dosarele de cooperare juridică, combaterea corupției, a spălării banilor murdari etc.

Atunci m-am ocupat, complementar cu activitatea reprezentanților Ministerului Justiției, de demersurile de negociere a noului Acord parțial lărgit care urma să instituie GRECO. Faptul că echipa românească de atunci a făcut o treabă bună s-a văzut, politico-diplomatic, imediat după adoptarea la 1 mai 1999 a Rezoluției Comitetului Miniștrilor de instituire a GRECO. Respectiv, țara noastră a fost desemnată de statele membre să conducă Comitetul Statutar (structura guvernamentală de gestiune a GRECO, complementară cu structura propriu-zisă a experților naționali anti-corupție care constituie Grupul), prin intermediul ambasadorului român de la Strasbourg și a diplomatului specializat de la misiunea română.

Așa că am avut șansa să il asist pe ambasadorul român și să conduc de facto primele reuniuni ale Comitetului Statutar. Viața e interesantă, așa că mă întorc, intr-o calitate europeană de această dată și nu națională, la una dintre cele mai importante structuri judiciare europene. Aștept cu interes", a mai scris senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel