Titus Corlățean, acuzat de plagiat. Cum se apără ministrul

Titus Corlățean6
Titus Corlățean6

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean este acuzat de plagiat, după ce a devenit conferenţiar universitar folosind în dosarul de candidat o carte de drept ce reproduce integral o altă lucrare, de sute de pagini, pe care tot el o publicase cu un an în urmă, informează

Titus Corlăţean are 274 de pagini identice - cuvânt cu cuvânt, paragraf cu paragraf, grafic cu grafic (bold cu bold) - în două lucrări pe care le-a publicat la un an diferenţă: "Executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului" la 21 aprilie 2011 şi "Protecţia europeană şi internaţională a drepturilor omului", în mai 2012. Acesta a compilat, potrivit sursei citate, pasaje din articole şi sute de pagini dintr-o carte - fără să menţioneze acest fapt în nici o notă de subsol - pentru a obţine poziţia de conferenţiar universitar la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir", Facultatea de Ştiinţe Politice.

Cum se apără Corlățean

El susține că acuzațiile care i-au fost aduse au scopul de a-l denigra şi a explicat că paginile care i se impută erau necesare în cursul dedicat studenţilor, conţinând o cercetare la care a lucrat mai mulţi ani şi pe care nu o putea "reinventa".

"Probabil că este şi rândul meu să intru într-o procedură devenită standard în democratica noastră Românie. Mă refer la încercarea unora de a arunca, constant, cu noroi în alţii", a declarat Titus Corlăţean, citat de evz.ro.

Ministrul adaugă că i-a citat pe toţi autorii români şi străini ale căror idei le-a inclus în lucrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel