EXCLUSIV  Timmermans, vizită România. Remus Borza: Vine să ne tragă de urechi - VIDEO

Rodica Mitu / 03 Martie 2018 / 18:22 Salveaza PDF Comentarii
Remus Borza
Descriere foto: Remus Borza

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a ajuns joi, în România, unde a avut programate întâlniri cu oficialii țării noastre. Remus Borza consideră că a venit „să ne tragă de urechi”.

Joi, Frans Timmermans s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, precum şi cu premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia oficialul european a spus că instituţia pe care o reprezintă este foarte bine informată, iar scuza că nu ar exista o bună informare nu va mai exista pe viitor, deoarece va fi un contact direct. De asemenea, a îndemnat România să continue să alerge, „dar nu în direcţia greşită".

În cadrul emisiunii „Borza Analytica", deputatul Remus Borza a discutat despre această vizită. „Frans Timmermans vine să ne tragă de urechi", a declarat acesta, îndreptând discuția spre un raport privind starea corupției în statele membre ale Uniunii Europene (UE), raport semnat de Timmermans în anul 2014.

În acest context, Borza a amintit de neregulile semnalate în raport în țări precum Germania sau Franța. Într-o altă emisiune „Borza Analytica", a și citit câteva paragrafe din acel raport. Cu privire la Germania, „Comisia Europeană subliniează că ar trebui să aibă de câștigat de pe urma introducerii unor pedepse severe pentru corupție în cazul oficialilor aleși. (...) Atenție, foarte clar: 9 la sută dintre germani spun că știu personal pe cineva care a luat mită", spunea Borza, citând raportul menționat. „Mai departe, în raport, cu privire la Franța, se specifică că rămâne riscul de corupție în sectorul achiziților publice. (...) Pentru 68 la sută dintre francezi, corupția este larg răspândită în țara lor", amintea deputatul.

„Să nu se mai tot ia de noi cu statul de drept"

Remus Borza i-a dat dreptate ministrului Justiției, Tudorel Toader, în sensul că „fiecare cancelar, ambasador sau oficial al unui stat se exprimă cum și cât îi permitem noi. Haideți să nu le mai permitem!", transmite deputatul. „Suntem o națiune suverană, avem aceleași drepturi, precum și aceleași obligații în cadrul UE. Să nu se mai tot ia de noi cu statul de drept. România este un stat de drept funcțional, toate instituțiile își fac datoria, justiția este independentă. N-a încercat nimeni să o politizeze, n-a încercat nimeni să o subordoneze, prin acest demers de modificare al unor legi date înainte de integrarea în UE din 2007. Ele sunt din 2004. Nu putem avea pretenția ca legislația legată de magistrați să o ținem bătută în cuie 100 de ani. E absurd!", a concluzionat deputatul Remus Borza.

[citeste si]

Interviul integral poate fi urmărit accesând link-ul de mai jos:Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26