Tăriceanu pândește plecarea UDMR. PRL vrea la guvernare

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu ar fi nimic anormal dacă ar intra la guvernare cu formațiunea pe care o conduce, dar precizează că deocamdată nu au existat o propunere și o discuție pe acest subiect.

Întrebat, miercuri, la RFI, dacă ia în calcul o eventuală intrare la guvernare, Tăriceanu a răspuns că "în momentul de față, nu văd de ce".

"Ne concentrăm pe cu totul şi cu totul alt obiectiv, este vorba de construirea partidului, de organizarea Congresului de constituire, avem mult de lucru, dar cu toţii am fost aleşi de cetăţeni pe listele USL-ului, pe baza unui program de guvernare întocmit sau negociat de PSD-ul cu Partidul Naţional Liberal. A intra la guvernare din această perspectivă nu ar fi nimic anormal şi nici spectaculos, pentru că cetăţenii ne-au dat votul pentru a participa la conducerea ţării, ne-au încredinţat acest mandat, după cum ştiţi, cu un vot extrem de consistent", a declarat fostul premier.

Călin Popescu Tăriceanu crede că intrarea PRL la guvernare ar însemna, cel puțin la nivel simbolic, refacerea USL.

"Eu v-am spus că nu resping ideea aceasta, cu toate că nu există în momentul de faţă nici un fel de propunere concretă şi nici o discuţie pe acest subiect", a spus Tăriceanu.

Șeful Senatului spune că speră ca UMDR și PSD dă depășească impasul politic, iar maghiarii să nu plece de la guvernare. 

"Sper ca înţelepciunea politică a partenerilor să prevaleze. Eu cred că o majoritate solidă este preferabilă unei mini-crize guvernamentale. De aceea, cred că şi PSD-ul şi UDMR-ul ar trebui să facă toate eforturile pentru a menţine actuala configuraţie politică", a afirmat Tăriceanu.

Dacă UDMR ar rupe înțelegerea politică avută cu PSD, coaliția ar rămâne fără sprijinul a 26 de parlamentari maghiari. Golul ar putea fi umplut, chiar dacă nu în totalitate, de cei 20 de parlamentari ai noului partid creat de Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel