Tăriceanu: Este o OBLIGAȚIE, nu e facultativă

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, astăzi, că măsurile de modificare a Codului Fiscal sunt susținute de Coaliție. 

”Am făcut o prezentare colegilor mei în legătură cu apropiatele măsuri preconizate a fi luate de către Guvern până miercuri, prin OUG, în şedinţa de guvern, pachetul de măsuri fiscale şi celelalte care vor permite adoptarea bugetului pe anul 2018. Aceste măsuri nu vor duce nici la creşterea costurilor salariale ale angajatorului, nici la diminuarea salariului net, (...) vor avea anumite creşteri la salariul net. Se vor majora deducerile pentru cei cu venituri mici şi acest lucru sigur că va favoriza o plajă largă, fie că este vorba de salariaţi, fie că este vorba de cei care desfăşoară activităţi independente.(...) Deci, per ansamblu, cred că în pofida disputelor şi a unor informaţii incorecte lansate în mediul public, măsurile care vor fi adoptate se înscriu în ceea ce am preconizat în programul de guvernare, şi anume creşterea puterii de cumpărare a românilor, fără ca acest lucru să diminueze competitivitatea întreprinderilor şi a economiei româneşti. Da. Ansamblul măsurilor care se vor face prin OUG şi care sunt susţinute de Coaliţie şi de Guvernul din care facem parte”, a declarat Tăriceanu, marţi, după şedinţa Biroului Politic Central al ALDE.

[citeste si]

Întrebat dacă susţine ca neplata contribuţiilor de către angajator să fie infracţiune, Tăriceanu a spus: ”Da. Nu ştiu dacă va fi menţionată (n.r. - în pachet) dar mie mi se pare normal ca această obligaţie (n.r. - plata contribuţiilor de către angajator) să fie îndeplinită întocmai şi la timp, fără negociere. Plata acestor contribuţii este o obligaţie, nu este facultativă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel