Tăriceanu, despre loialitatea lui Vlase, nominalizarea lui Iohannis la SIE

Klaus Iohannis - Liviu Dragnea - Calin Popescu Tariceanu
Klaus Iohannis - Liviu Dragnea - Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a făcut declarații importante despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la șefia SIE și despre eventuala suspendare a președintelui Iohannis.

Propunerea lui Klaus Iohannis (numirea lui Gabriel Vlase la conducerea SIE)  va fi discutată în Coaliție, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Iași.

Gabriel Vlase are experiența necesară pentru această poziție, dar nu am luat o hotărâre în Coaliție, a  adăugat Tăriceanu. Are inteligența necesară, mi-a făcut o impresie foarte bună. Am lucrat cu el în comisia pentru Legea Casei regale, a mai precizat liderul ALDE. Nu am nicio rezervă privind loialitatea lui. Nu am stabilit calendarul audierii, dar există termene în care trebuie să ne încadrăm, avem o obligativitate. Cred că Iohannis a înețeles că dacă venea cu o altă propunere, care să nu fie din PSD sau Coaliție, nu ar fi avut șanse să treacă. În acest context dificil nu vreau ca situația să se transforme într-un război mai amplu între instituțiile statului, pentru că ne vulnerabilizează. Cred că președintele își va da seama că statul de drept înseamnă un singur lucru: să semneze decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, a precizat liderul ALDE. Un termen rezonabil nu poate fi până în decembrie, cum spunea și președintele. Nu vreau să anticipez că va trage de timp. În perspectiva președinției europene ar trebui să avem o perioadă mai liniștită, fără crize, contez pe președintele Iohannis că își va exercita atribuțiile constituționale, a concluzionat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel