EXCLUSIV  Suspendare Iohannis. George Simion, AUR, anunț de ultim moment de la proteste

PROTESTE. Sursă foto: Facebook George Simion
PROTESTE. Sursă foto: Facebook George Simion

George Simion, liderul AUR, a anunțat că AUR va iniția procesul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis în Parlament. Ei speră să se bazeze pe membri PSD și chiar PNL. 

”Dacă PSD e o opoziție de formă, noi suntem adevărata opoziție și vom iniția suspendarea lui Iohannis. Sper că vor semna și unii din PSD și sper să se mai gândească. Inclusiv membri PNL, care sunt sătui de dictatura acestui om care nu prea ne are la inimă. Sper să semneze” a spus George Simion, pentru jurnalistul DCNews, Ioan-Radu Gava. 

Președintele țării poate fi suspendate în cazul săvârșirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituției. Propunerea trebuie să fie inițiată de cel puțin o treime din totalul parlamentarilor. Suspendarea se face cu votul majorității senatorilor și deputaților, în ședință comună, după consultarea CCR. Președintele are dreptul să dea explicații în fața parlamentarilor. Dacă propunerea de suspendare trece de Parlament, se organizează referendum, în cel mult 30 de zile, pentru demiterea președintelui. Referendumul este validat dacă la urne vor fi cel puțin 30% din totalul alegătorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel