Summit Helsinki, Trump-Putin. Chirieac: Eu, Românie, cum să mă simt?

Bogdan Chirieac
Descriere foto: Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat summit-ul Trump-Putin, de la Helsinki, printr-o intervenție telefonică la "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Este o împărţire a lumii în acest moment. Lucrurile trebuie văzute în context. Am avut summitul NATO de la Bruxelles, unde întâlnirile bilaterale au fost anulate. Rezultatul acelui summit a fost că SUA se despart de Uniunea Europeană. Trump le-a spus că vrea 4% din Produsul Intern Brut, în caz contrar "nu vă mai apărăm". Europa: "nici nu vă gândiţi" (...) Apoi a urmat summit-ul de la Helsinki, Trump-Putin.

Cum vi se pare că Germania i-a cerut lui Putin să nu negocieze acorduri bilaterale cu Statele Unite. Cum că Uniunea Europeană e aliată cu Statele Unite, nu cu Rusia, despre ce vorbim? Donald Trump a încălcat tabu-urile aberante puse de Barack Obama (...) Trump vrea să facă întâi business şi în al doilea rând să facă politică (...)

Cei doi preşedinţi au stat umăr la umăr. Când se face punte între Casa Alba şi Kremlin, eu, Românie, cum să mă simt? (....) Este esenţial să încetăm cât mai repede războiul româno-român. Trebuie creată o politică externă. Dacă este nevoie, trebuie scos Iohannis de sub influenţa nefastă a câtorva consilieri soroșiști pe care îi are. L-au băgat în zona de #rezist, de 5%, domnul Iohannis având un atu formidabil pentru ţara noastră, în acest moment: este etnic german.

Astfel, în niciun caz nu se poate spune că România nu respectă drepturile minorităţilor. Preşedintele trebuie scos din această paradigmă pentru a reprezenta România mai departe. Nu ştiu dacă se mai poate, că votul popular e votul popular. Într-adevăr există şi lucruri îngrijorătoare pentru noi. Nu suntem pregătiţi pentru schimbările lumii de astăzi", a spus Bogdan Chirieac.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24