Sub geana însângerată a asfințirii. Lansare de carte la Alba Iulia

Scriitorul Dumitru Mălin își lansează joi, 23 martie, volumul de versuri „Sub geana însângerată a asfințirii” . Evenimentul va avea loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, începând cu ora 18.

Autorul se va bucura de prezența lui Ioan Radu Văcărescu, președintele Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, a criticului literar Mihai Posada și a scriitorului Radu Todoran, care vor vorbi despre carte.

Dumitru Mălin îi invită pe toți prietenii poezie sale la eveniment, asigurându-i că vor primi cărți și autografe. De asemenea, autorul anunță că evenimentul va fi transmis în direct și pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Despre Dumitru Mălin

Dumitru Mălin este profesor de limba română şi limba franceză, este doctor în filologie din 2007 și unul dintre cei mai prolifici scriitori ai județului Alba. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții publice printre care director la Biblioteca Judeţeană Alba, director la Centrul de Îndrumare a Creaţiei Populare şi a Micării Artistice de Masă, inspector la Comitetul Judeţean de Cultură, inspector şcolar, director la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural-Naţional Alba, director la Palatul Copiilor Alba Iulia.

A debutat publicistic, la vârsta de 14 ani, a publicat apoi poezii în aproape toate revistele de cultură din ţară: Orizont, Lucefărul, Transilvania, Familia, Tribuna, Flacăra, Tomis, România literară, Convorbiri literare, Discobolul, Gând românesc, Ramuri, siteul Poemele de lângă noi de pe Bookblog, siteul Agonia.ro, siteul Reţeaua literară şi în ziarul local „Unirea”. Editorial a debutat în anul 1982, cu placheta de versuri „Zodia mărturisirii”, apărută la Editura „Facla”, Timişoara. Astăzi opera sa numără peste treizeci de volume de proză și poezie. A primit numeroase premii și distincții dintre care cel mai recent este premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Sibiu, în anul 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel