SUA și Coreea de Sud încep exercițiile militare

Coreea de Sud şi SUA vor debuta la începutul lunii aprilie exerciţiile militare comune, amânate până după Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă, a declarat consilierul prezidenţial pentru securitate, Moon Chung-in, transmite Reuters.

Vorbind cu prilejul unui seminar la Washington, Moon Chung-in a afirmat, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap, că are 'cunoştinţă că exerciţiile vor începe în prima săptămână din aprilie'.

'Totuşi, dacă vor exista discuţii între Statele Unite şi Coreea de Nord înaintea exerciţiilor, ar putea exista un gen de compromis', a menţionat consilierul, exprimându-şi speranţa în debutul unui dialog între Phenian şi Washington.

Coreea de Sud şi SUA desfăşoară de obicei în lunile martie şi aprilie exerciţiile 'Key Resolve' şi 'Foal Eagle', la care pot participa 17.000 de militari americani şi peste 300.000 sud-coreeni.

Coreea de Nord nu va rămâne pasivă

Oficiali guvernamentali de la Seul au declarat că nu se opun desfăşurării exerciţiilor conform planului prevăzut. La rândul său, ministrul apărării, Song Young-Moon, a afirmat că, împreună cu omologul său american Jim Mattis, va face anunţul referitor la aceste exerciţii la o dată situată între 18 martie, când se încheie Jocurile Paralimpice, şi începutul lunii aprilie.

Potrivit lui Mattis, amânarea este cauzată de probleme logistice. 

Ministrul Song, care a participat miercuri la o şedinţă în parlament, a refuzat să comenteze pe marginea declaraţiilor lui Moon.

Coreea de Nord susţine că aceste exerciţii regulate, ca şi celelalte manevre militare comune desfăşurate de Seul şi Washington, sunt o pregătire de război şi a ameninţat că nu rămâne pasivă dacă ele vor avea loc conform planificării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel