Studiu: Facebook-ul face despărțirile mai dureroase

article-2322611-199A4743000005DC-276_634x369
article-2322611-199A4743000005DC-276_634x369

Cercetătorii din California au descoperit că pagina de socializare Facebook face despărțirile mai dureroase, pentru că, pentru o treime dintre oameni, este greu ca amintirile digitale să fie șterse. Acest lucru prelungește durerea, fotografiile și comentariile acționează ca un memento constant de care oamenii nu pot scăpa. 

Chiar dacă jumătate dintre cei care spun că șterg imediat toate amintirile de pe pagina de socializate, odată ce le șterg, regretă. Steve Whittaker, profesor de psihologie la Universitatea Santa Cruz, din California, spune că: "Oamenii păstrează colecții uriașe de bunuri digitale", scrie Daily Mail. Aceste bunuri digitale includ fotografii, mesaje, videoclipuri sau muzică.

De-a lungul interviurilor, Steve Whittaker și co-autoarea Corina Sas, de la Universitatea Lancester, au observat că, dintre cele 24 de persoane, 12 au ales să șteargă amintirile digitale, opt să le păstreze și patru au ales păstrarea selectivă. Însă, cel care au ales să șteargă amintirile, au regretat. O parte dintre cei intervievați au spus că, după despărțire, își scot fostul partener din lista de prieteni și chiar îl blochează. Majoritatea a recunoscut că cea mai grea parte a fost schimbarea statusului dintr-o relație în singur/ă. Ștergerea amintirilor este cu atât mai grea în cazul rețelei de socializare cu cât sunt imagini în care persoanele respective sunt etichetate. Deși poate fi scoasă eticheta, fotografia nu poate fi ștearsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel