Stănescu vrea ca Guvernul PNL să fie învestit. Ciolacu: Este EXCLUS!

Scutaru Cristina / 28 oct 2019 / 16:04 Salveaza PDF Comentarii
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Senatorul PSD Paul Stănescu, fost vicepremier, a declarat că Guvernul PNL ar trebui învestit, deoarece România are nevoie de stabilitate.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, i-a dat o replică în acest sens. El a spus că PSD nu va asigura cvorum pentru învestirea Guvernului Orban.

”Nu voi vota Guvernul Orban. Este exclus ca PSD să participe la constituirea cvorumului. Nu am vorbit cu domnul Paul Stănescu, dar voi vorbi”, a zis Marcel Ciolacu.

El a precizat că votul parlamentarilor PSD la audierile din comisii va fi ”în funcţie de prezenţa fiecărui ministru, de răspunsuri”.

”Nu va fi o vendetă politică mâine în cadrul Parlamentului', a adăugat Marcel Ciolacu. Întrebat în legătură cu faptul că ar fi lăudat propunerile pentru funcţiile de miniştri - Bogdan Aurescu şi Nicolae Ciucă -, Ciolacu a arătat că în şedinţa grupului parlamentar s-a vorbit despre fiecare candidat la funcţia de ministru. 'Am vorbit despre plusurile şi minusurile fiecărui ministru candidat. Cu adevărat am spus la domnul Aurescu să ţinem cont cine a fost domnul Aurescu şi procesul câştigat cu Ucraina care este un succes al diplomaţiei româneşti. (...) Am dreptul să am o opinie şi am împărtăşit-o cu colegii mei”, a menţionat Ciolacu. El a mai precizat că PSD îşi menţine decizia de a nu participa la şedinţa de plen la învestirea Guvernului Orban.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca audierea candidaţilor la funcţia de ministru să aibă loc marţi şi miercuri, iar lunea viitoare să aibă loc plenul comun în care să se supună votului învestirea Guvernului Orban.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24